Як вибрати кемпінговий ліхтар

Як вибрати кемпінговий ліхтар

Коли Ви йдете в похід, крім спальника, балона для приготування їжі не забудьте подбати про освітлення палатки. Найпоширенішими є 3 види засобів для освітлення намету. У кожного є свої плюси і мінуси.

Електричні світлодіодні ліхтарі

Джерелом світла в світлодіодному кемпінговому ліхтарі служать світлодіоди, від кількості яких залежить яскравість освітлення. Не менш важлива і надійність самих світлодіодів. Проте, світлодіоди ефективніші і надійні, ніж лампи розжарювання чи інші. За умови використання однакового джерела живлення, світлодіоди світять довше, тепла при їх роботі виділяється менше, тому вимоги до характеристик корпусу не такі суворі. За рахунок невеликих розмірів світлодіода можна використовувати ліхтар меншого розміру, а його експлуатаційний ресурс в рази більший.

Дають багато світла, проте Вам знадобиться мати запасні батареї, або якщо це акумулятор, Вам знадобиться якийсь спосіб його зарядити. Акумуляторні ліхтарі можна заряджати в автомобілі, підключивши до прикурювача. Також є світлодіодні ліхтарі. Світлодіодні ліхтарі можуть служити тривалий час з павербанком.

Електричні ліхтарі віддають багато світла, зручні, безпечні. Переконайтеся, що куплений ліхтарик ударостійкий, водонепроникний, стійкий до корозії і має стійку до подряпин лінзу. Шукайте той, який має регульований промінь і може стояти вільно, що звільняє ваші руки від інших справ. Ці ліхтарики будуть висіти посеред вашого намету і виробляти достатньо світла для Ваших потреб.

Також читайте:   Поради туристу-початківцю

Акумуляторні ліхтарі – це єдиний безпечний вибір, який можна використовувати у своєму наметі. Втім акумуляторні ліхтарі погано працюють в умовах холоду та морозу. Через холод батареї швидше розряджаються.

кемпінговий ліхтар

З асортиментом та цінами на такі кемпінгові ліхтарі можна ознайомитися тут: https://blackdiamond.com.ua/kempingovye-fonari/

Газові ліхтарі

Випромінюють яскраве світло, але є шумними і будуть найдорожчими з усіх ліхтарів для роботи. Вам доведеться запакувати додаткові пляшки з пропаном. Старі ліхтарі на рідкому газі випромінюють стільки ж світла, але Вам доведеться наповнити ємність рідким газом, і це може бути небезпечним, якщо Ви не будете обережні.

Газові ліхтарі – найяскравіші та найінтенсивніші. Кількість світла від газового ліхтаря можна регулювати за допомогою полум’я. Якщо Ви вирішили використовувати газовий ліхтар, виберіть газовий ліхтар, який використовує той же вид газу, що і Ваш балон.

Свічки

Будуть найбільш економічно ефективними (читайте – дешевими), але я особисто ніколи не бачив, щоб свічками користувалися для таких цілей. До того ж, потрібно бути дуже обережним, щоб не влаштувати з ними пожежу. Вони також не дають дуже сильне світло та схильні гаснути на вітрі.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*