Все про акустичний дискомфорт або чому гудуть шини

Чому гудуть автомобільні шини і що з цим робити

чому гудуть автомобільні шини

Гучність гуми є типовим явищем, що з’являється внаслідок “перевзування” коліс. Гудіння покришок, як правило, не пов’язане з сезонністю. Незначна різниця все ж таки присутня, але причина її появи полягає в умовах експлуатації та особливості будови коліс.

Акустичний дискомфорт іноді пов’язаний з низькою якістю самих покришок. Це може бути характерно для дешевих шин, при виробництві яких використовується низькоякісна гумова суміш. За посиланням https://rezina.ua/shiny/r20/ представлений великий вибір покришок діаметром R20, але при необхідності в магазині Rezina.ua можна знайти колеса й інших розмірів.

Причини акустичного дискомфорту

З чим може бути пов’язана поява шуму:

  • викривлення конструкції обода;
  • знос і вихід з ладу колісних підшипників;
  • зниження тиск в шинах;
  • високе навантаження;
  • покришки були куплені недавно і вимагають обкатки;
  • виконання маневрів під час руху;
  • особливості узору протектора.

Будь-які причини, пов’язані з технічними несправностями транспортного засобу, усуваються фахівцями. Проблема може бути обумовлена, наприклад, особливостями візерунка протектора. Під час обертання колеса повітря, що потрапляє в міжблочні відсіки протектора, утворює певні шуми. Чим вища швидкість руху, тим голоснішими стають звуки. Виробники приділяють багато часу саме оптимізації розташування протекторних блоків.

У такому випадку поліпшення комфортності може призвести до втрати ходових характеристик, а також тяги і гальмування. Інженерам важливо домогтися балансу між якістю зчеплення шин з дорогою і гучністю пересування. Конструкція слікових покришок, наприклад, не передбачає наявності канавок, тому такі колеса вважаються одними з найбільш комфортних. Але вони менш стійкі до зносу і не можуть похвалитися доброю прохідністю.

Що стосується безпосередньо якості, то жорсткі покришки видають більше шуму, ніж м’які. Висока жорсткість гумового складу, використовуваного для виробництва шин, є ключовою ознакою дешевизни. Це обумовлено відсутністю смягчителей в суміші, а також а також кремнієвмісних елементів. Покришки, у складі яких є пом’якшувачі, не стають менш захищеними. Вони досить міцні, але при цьому цілком еластичні.

При експлуатації авто звертайте увагу на цілісність гуми. Навіть незначні дефекти можуть призвести до серйозних наслідків. Першою ознакою необхідності заміни покришок є знос протектора.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*