ЧС-2021. Група «D». Бразилія – Чехія – 4:0

Бразилія - Чехія

Якщо чесно, то якось не було логічно те, що збірні Бразилії та Чехії, які були фаворитами групи «D», грали саме у другому турі групового етапу, а не у третьому. Логічніше було би, якби ці дві команди зіграли у третьому турі, вирішивши перед цим свої питання щодо виходу з плей-оф. Зрештою, обирати не доводилось, тому ці дві команди зіграли саме у другому турі.

Бразильці вийшли на майданчик з чітким наміром вирішити всі питання щодо свого виходу в 1/8 фіналу ще у першому таймі. Тому, досвідченому Герчаку, який посів місце у воротах збірної Чехії зі стартових хвилин, довелося попрацювати. І зазначимо, що протягом усього поєдинку 45-річний воротар чеської команди неодноразово підтверджував свій високий клас. І саме його заслуга в тому, що бразильці, які мали у першому таймі багато моментів, так і не змогли «розмочити» Герчака. Тому, навряд чи у Томаша Нойманна будуть якісь претензії до цього гравця.

Однак, претензії у наставника честкої збірної, мабуть, з’явились до своїх польових гравців, які мали хороші нагоди для того, щоб забити бразильцям. Варто хоча б згадати класні моменти у Заруби та Сейдлера, які виходили на побачення з Гіттою, проте голкіпер збірної Бразилії вигравав у своїх опонентів ближній бій та залишав свої ворота «сухими». Однак, ці моменти від гравців збірної Чехії показали, що підопічні Томаша Нойманна не просто готові дати бій п’ятиразовим чемпіонам світу, а і готові поборотися з ними за очки.

Також читайте:   Фінальний етап чемпіонату України з футзалу (U-11). Як це було

Однак, початок другого тайму фактично перекреслив надії чехів на пристойний результат. А все тому, що чехи не впоралися з Феррао, який практично на початку другої 20-хвилинки забив два майже ідентичні голи, показавши, як має грати справжній «стовп». А ще за кілька миттєвостей сталася одна дуже знаменна подія: капітан збірної Бразилії Родріго забив свій сотий м’яч у футболці «селесао». І саме цей гол не тільки зробив рахунок 3:0 на користь бразильців, а і фактично вирішив долю матчу. Не сказати, що чехи «попливли», але вони були близькими до такого стану. І, розуміючи, що навряд чи в цьому поєдинку з такою Бразилією щось світить, Томаш Нойманн почав поступово випускати гравців, які до цього часу мали небагато ігрового часу або ж зовсім не грали у даному поєдинку. Тому, фактично решту ігрового часу обидві команди догравали. Але ще один гол глядачі на трибунах арени у Клайпеді ще побачили. Його автором став Марлон, який і підбив підсумок цього матчу – 4:0 на користь «пентакампеонів».

Бразилія – Чехія – 4:0
Голи: Феррао (23, 24), Родріго (26), Марлон (40)
Бразилія: Гітта – Родріго, Дієго, Гадейя, Феррао – Піто, Ле, Леозіньо, Дієгіньо – Леандро Ліно, Вінісіус Роша, Бруно, Марлон
Чехія: Герчак – Заруба, Словачек, Коуделка, Д. Дрозд – Сейдлер, Голи, Решетар, Внук – Криванек, П. Дрозд, Вокоун
Попередження: Гадейя (19) – Голи (10), Сейдлер (37)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*