ЧС-2021. Група «С». Соломонови острови – Португалія – 0:7 - Блог про Львів

ЧС-2021. Група «С». Соломонови острови – Португалія – 0:7

Соломонові острови

Збірна Соломонових островів після невиразної гри проти марокканців мусила зіграти проти зіркових португальців. Звісно, гра проти таких зірок, як Рікардіньо, Жоао Матуш та інших – це вже сама по собі мотивація. Тому, у представників Океанії в цій грі було лише одне завдання: гідно зіграти та спробувати пропустити менше, ніж від збірної Марокко (нагадаємо, що африканська команди виграла з рахунком 6:0. – А. Т.).

Однак, вже на 4-й хвилині португальці забили свій перший гол у цій зустрічі. Рікардіньо вирішив зіграти роль «стовпа», що для нього зовсім нетипово (з його-то габаритами – тут чомусь одразу виникла асоціація з Адріано Фольєю, який хоча і був маленького зросту, проте функції «стовпа» виконував шикарно. – А. Т.), і віддав передачу під удар Фабіу Сесіліу, який завжди славився саме потужнім дальнім ударом. Продемонстрував свої навички гравець збірної Португалії і зараз, пробивши здалеку поміж ніг Тало, після чого м’яч опинився у сітці воріт збірної Соломонових островів. Тим не менш, варто віддати належне представникам Океанії, які не знітились, і навіть створили кілька небезпечних моментів біля воріт Вітора Уго, якому наставник збірної Португалії довірив місце у «рамці» зі стартових хвилин. Більше того – в одному з епізодів м’яч влучив у хрестовину португальських воріт. Звичайно, було би цікаво, якби Соломонови острови забили у ворота чинних чемпіонів Європи. По-перше – це було би цікаво в плані інтриги, а по-друге – було би ще більш цікаво подивитись на дії португальців після цього. Однак, ворота Вітора Уго були недоторканими у контексті голів, а його партнери по команді контролювали хід гри, проте вони при цьому не грали на максимумі свого потенціалу. Тим не менш, це не завадило «європейським бразильцям» після екватору першого тайму забити другий м’яч у ворота своїх візаві. Це зробив Рікардіньо, який у даному поєдинку запам’ятався не тільки голом, а і деякими фрагментами своєї знаменитої техніки. Так рахунок став 2:0, але збірна Португалії не поспішала забивати багато м’ячів у ворота Тало. Португальці спокійно тримали гру під контролем, а моменти фактично з’являлися самі. Втім, незадовго до кінця першого тайму рахунок знову збільшився. Після розіграшу кутового Андре Коельо класно пробив з льоту, без шансів для Тало. Чимось цей гол Андре Коельо нагадав гол Феррао у матчі «Фіналу восьми» Ліги чемпіонів – 2021, коли «Барселона» грала з «Добовцем» – такий же ефектний.

Також читайте:   Дива не сталося, Локомотив - володар кубка України з футзалу

Португальці продовжили гнути свою лінію і після перерви. Вони забили два дуже швидкі м’ячі на старті другого тайму, після чого гра заспокоїлась та подекуди стала нагадувати матч між Соломоновими островами та Марокко, коли марокканці вже не хотіли забивати, а острів’яни не могли це зробити. Однак, сили на голи у підопічних Жоржа Браза ще залишались, що і не дивно, якщо враховувати, що піренейці практично весь матч грали в економ-режимі. Після екватору другого тайму класний гол забив Ерік, і рахунок став 6:0 на користь португальців. І тепер було цікаво, чи захочуть Рікардіньо та компанія забивати сьомий м’яч, щоб перевершити результат збірної Марокко. Відповідь на це питання дав Пані Варела, який наприкінці матчу забив сьомий м’яч у ворота збірної Соломонових островів та встановив остаточний рахунок зустрічі.

З інших цікавих моментів зазначимо, що ворота збірної Португалії у другому таймі захищав Андре Соуза, який поміняв на «посту № 1» Вітора Уго. Нагадаємо, що Андре Соуза був довикликаний до збірної Португалії у зв’язку з тим, що інший воротар португальської команди, Еду Соуза, мав позитивний тест на COVID-19. Таким чином, у піренейського колективу на чемпіонаті світу – 2021 протягом двох поєдинків групового етапу зіграли всі три воротарі, які були заявлені на «мундіаль».

Соломонови острови – Португалія – 0:7
Голи: Фабіу Сесіліу (4), Рікардіньо (12), Андре Коельо (20, 23), Сіа (25 – автогол), Ерік (31), Пані Варела (38)
Соломонови острови: Тало (Лакі, 39) – Сіа, Осіфело, Маелума, Мана – Макау, Рагомо, Стівенсон, Леафала – Хоу, Буле
Португалія: Вітор Уго (Андре Соуза, 21) – Фабіу Сесіліу, Жоао Матуш, Бруно Коельо, Рікардіньо – Пані Варела, Зікі Те, Андре Коельо, Тьяго Бріту – Ерік, Мігел Анджело, Афонсо, Паулета
Попередження: Стівенсон (22)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*