ЧС-2021. Група «Е». Парагвай – Іспанія – 0:4 - Блог про Львів

ЧС-2021. Група «Е». Парагвай – Іспанія – 0:4

Іспанці теж перемагають

Іспанська команда хоча і була фаворитом у грі проти збірної Парагваю (так само як вона є одним з фаворитів усього чемпіонату), проте були деякі моменти, на які хотілося б подивитись більше.

По-перше – це фактор дебюту на чемпіонаті світу наставника збірної Іспанії Федеріко Відаля, який у 2018 році прийняв «Червону фурію» після того, як Хосе Венансіо Лопес обійняв одну з посад у Королівській Федерації футболу Іспанії. За цей час у збірній Іспанії відбулись деякі зміни, і подекуди вони призводили до того, що гра піренейців не вражала.

Проте, за три роки, а саме стільки часу вже Федеріко Відаль очолює збірну Іспанії, все-таки картина гри цієї команди трохи змінилась, і до її складу увійшли деякі нові гравці, які, на наш погляд, зробили гру цієї команди більш свіжішою. По-друге – виходячи з першого пункту, хотілося б подивитись на те, як іспанська команда гратиме без своїх зірок – Поли, Айкардо, Мігеліна, Серхіо Лосано – тобто, без тих футзалістів, які протягом останніх років (якщо враховувати разом з Євро-2018) були обличчям збірної Іспанії. Проте, і без них «Фурія роха» виглядає сильним та боєздатним колективом. І як тут не згадати Євро-2016 у Сербії, коли збірна Іспанії приїхала туди не оптимальним на той момент складом, але ті футзалісти, які тоді були у затінку, не тільки гідно замінили відсутніх провідних гравців збірної Іспанії, а і виграли той чемпіонат Європи. Чи повториться така історія за підсумками ЧС-2021? Відповідь на це питання дасть лише сам чемпіонат. І по-третє – хотілося б і на збірну Парагвая подивитись ця команда точно не збиралася бути жертвою у лапах хижака.

Свої наміри не бути «андердогом» цього поєдинку збірна Парагваю показала вже у першому таймі, коли створила кілька небезпечних моментів біля воріт Хесуса Ерреро. Основними ініціаторами цих атак на ворота збірної Іспанії були брати Саласи. Щоправда, і друга четвірка парагвайської команди намагалась у цьому плані не відставати. Проте, представникам Південної Америки не вдавалося змусити Хесуса Ерреро дістати м’яч з сітки своїх воріт. Натомість, іспанці змогли відкрити рахунок ближче до екватору першого тайму. Підопічним Федеріко Відаля вдалася зразкова атака, коли Солано прийняв м’яч на «стовпа», але не став розвертатись та пробивати, а віддав пас на фланг, і вже звідти пішла прострільна передача від Рауля Кампоса на «п’ятачок», де все той же Солано п’ятою переправив м’яч у ворота Габріеля Хіменеса. Після цього голу іспанці почали грати більш прагматично. Вони ніби і контролювали хід гри, проте давали грати парагвайцям, які намагалися створити щось небезпечне. Але водночас гравці «Червоної фурії» вичікували можливість ще раз вразити парагвайські ворота. І, зрештою, наприкінці першого тайму Адольфо відзначився класним дальнім ударом, з яким Габріель Хіменес не впорався. Так рахунок став 2:0 на користь збірної Іспанії. Вочевидь, після цього голу Адольфо отримав таке натхнення, що вже у другому таймі він ще кілька разів пробивав з дальньої відстані. Але в одному з епізодів м’яч відбив Хіменес, а в іншому на допомогу парагвайському кіперу прийшла поперечина. Взагалі треба відзначити, що піренейці у цій грі дуже часто робили акцент на дальні удари, і це насправді було проблемою для парагвайської команди.

Також читайте:   «Галицька здоба» сильніша за «Avenga»

У свою чергу, збірна Парагваю показувала, що недарма її називають такою командою, яка здатна відібрати очки у будь-кого. Знову ж таки – тон атакам команди Карлоса Чілаверта задавали брати Саласи. Окрім того, ці атаки підтримував і Франсіско Мартінес, а також Мареко, який непогано пробивав здаоеку, проте з його ударом впорався Хесус Ерреро. Можна згадати і ще кілька цікавих епізодів, проте ці спроби «гуарані» скоротити своє відставання до мінімуму та внести нову інтригу в матч нічим не завершувались. А ось іспанцям вдалося приголомшити своїх опонентів третім голом. Чому приголомшити? Тому що Рауль Гомес пробивав з-під захисника та з дуже гострого кута, і м’яч по цікавій траєкторії влетів у ворота збірної Парагваю.

Коли рахунок став 3:0, то збірна Іспанії почала грати більш спокійно, нікуди не поспішаючи. А у збірної Парагваю, вочевидь, вже не було надії на якийсь більш-менш гідний результат. По-перше – їм так і не вдавалося забити бодай би один м’яч у ворота Хесуса Ерреро. А по-друге – парагвайці почали втомлюватись, що суттєво позначились на їх атакувальних діях. І парагвайців рятувало лише те, що їх опоненти не користалися цим. Хоча під кінець матчу Рауль Кампос, який протягом усієї гри шукав свій момент, все-таки забив та встановив остаточний рахунок гри – 4:0 на користь іспанців.

Парагвай – Іспанія – 0:4
Голи: Солано (9), Адольфо (20), Рауль Гомес (29), Рауль Кампос (40)
Парагвай: Г. Хіменес – Мареко, А. Салас, Баес, Х. Салас – Рохас, Рехала, Еспіноза, Ф. Мартінес – У. Мартінес
Іспанія: Хесус Ерреро – Рауль Гомес, Серхіо Гонсалес, Адольфо, Адрі – Толра, Бебе, Солано, К. Ортіс – Рауль Кампос, Борха, Мельядо, Чіно
Попередження: Х. Салас (29) – Солано (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*