Новий спортивний комплекс “Боско-Арена”. Три дні до відкриття

Боско-Арена

Менше трьох днів залишається до відкриття нового спортивного комплексу «Боско-Арена». Розташований він за адресою: вул. Дорога Кривчицька, 19 д і у майбутньому обіцяє стати одним із найкращих у міста Лева.

Вже стільки говорять про цю споруду (зал просто чудовий, чимось нагадує споруду в місті Єнакієве, коробка й нічого надзвичайного, зручно й комфортно), що нічого іншого не залишилося як поїхати у даний зал особисто аби на власні очі глянути що там і як.

«Боско-Арена» знаходиться у п’яти хвилинах їзди від церкви Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Личаківській. Те, що тут є зал символізує величезна будівля.

Споруда

Ставлю автомобіль на парковку (місць не так багато якби цього хотілося) й намагаюся зайти всередину. Те, що всі готуються до відкриття показують робітники, які працюють у поті чола. Не так багато часу у них залишилося.

Парковка

Піднімаюся на другий поверх і одразу ж потрапляю у зал. У цей час там якраз тренується футзальна «Енергія». Саме підопічні Валерія Легчанова будуть відкривати новий зал у найближчу неділю разом із рівненським «Кардинал-Рівнестандартом».

Футзалістів не рухаю у них своя програма, а я, натомість, пробую оглянути зал і глянути що тут і як.

Перше що кидається в очі – це класне покриття.

Покриття

Нагадує воно мені покриття у рівненській ДЮСШ №4. Майданчик стандартних розмірів (40 на 20 метрів). Одразу ж спростовую слова людей, які казали що це коробка, зал «Єначки». Це швидше аналог залу в угорському місті «Береттьоуйфалу», але тут значно менше глядацьких місць. Рахував, то приблизно їх 600. Читав, що з часом їх може бути ще більше.

Воробус на трибунах

Сидіння

З так званої правої сторони (не там де буде лава запасних команд-учасниць) сидіти комфортніше, адже не має великої кількості залізних балок. Ефект близькості до майданчику покращує атмосферу. Все-таки, у сучасному спорті шануються стадіони, зали, де вболівальник сидить максимально близько до учасників гри.

Балки

Є й на трибунах казуси, їх я також знайшов. Якщо сісти у верхній ряд і зайняти крайнє місце, то воріт не помітно. Але, таких місць не багато – 3-4 (на волейболі проблем не буде). З решти огляд непоганий. Я би сказав що якось так затишно.

Також читайте:   Конкурс прогнозистів. Результати другого туру

Казус

Роздягальні та душові. У них потрапити не зміг, адже їх ще доробляють. Їх вже нам покажуть у неділю.

Гру на майданчику можна буде спостерігати не лише з трибун, а й із задньої сторони воріт. Там будуть спеціально відведені місця.

Майданчик

Табло та місця для відеозйомки. Як одних, так інших поки що не має, але обіцяють що буде два табла, а відеозйомка буде відбуватися в сучасних умовах. Всі умови для неї є.

До речі, у залі «Боско-Арени» немає мобільного інтернету ні від Київстару, ні від Водафону. Кілька хвилин тому Ігор Воробус особисто «накатав» звернення в обидві компанії й вони обіцяли якомога швидше виправити цю проблему.

На цьому все. У неділю тут буде значно цікавіше, коли відбудеться офіційне відкриття арени й буде все готове.

До речі, публікую програму:

10:30 – Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Митрополит Філадельфійський Владика Борис (вул. Личаківська, 175), храм Покрови Пресвятої Богородиці.

12:00 – відкриття та посвята спортивного комплексу «Боско-Арена» (вул. Дорога Кривчицька, 19Д)

13:00 – початок розважальної програми для дітей та молоді надворі. Будуть художні майстер-класи, спортивні змагання, конкурси, розіграш подарунків.

13:30 – початок першої гри у спортивному залі «Боско-Арена» (ФК «Покрова» VS РД «Покрова»)

15:00 – 19:30 – концертна програма

17:00 – матч Екстраліги між командами «Енергія» (Львів) та «Кардинал – Рівненстандарт» у приміщенні «Боско-Арени».

Упродовж дня відбуватиметься частування і екскурсія спортивним комплексом.

І насамкінець, кілька фактів про новий спортивний комплекс:

– великий спортивний зал спорткомплексу збудовано за кошти благодійних фондів Європи та міжнародних грантів;
– сам спортивний центр імені святого Івана Боско належить селезіянам Святого Івана Боско УГКЦ, настоятелем якого є о. Михайло Чабан;

– у новому залі планують проводити свої домашні матчі футзальна «Енергія», волейбольні львівські «Кажани», гандбольна «Галичанка», а також відбудуться баталії футзальної Гранд Ліги Львівщини під егідою АФЛ.

Від себе: добре, що є люди, які розвивають футзал і не тільки. Чим більше залів буде у Львові, тим більше від цього виграємо лише ми: гравці, вболівальники і всі, хто любить його величність – спорт.

Більше про інші зали у місті Лева можна прочитати ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*