PARIMATCH Екстра-ліга. 3 тур. «Продексім» – «Енергія» – 3:3 - Блог про Львів

PARIMATCH Екстра-ліга. 3 тур. «Продексім» – «Енергія» – 3:3

Нічия в Херсоні

Як відомо, за кілька днів до матчу з «Енергією» у тренерському штабі «Продексіму» сталися серйозні зміни. Зокрема, команду залишили головний тренер Андре Броканело та тренер по роботі з воротарями Дмитро Холоша. Відповідно, наразі виконуючим обов’язки головного тренера є Дмитро Бербенцев, а допомагає йому колишній капітан «мельників» Віталій Скорий.

Окрім того, Дмитра Холошу на посаді тренера по роботі з воротарями замінив чинний перший номер херсонців Кирило Ципун. Щоправда, у грі з «Енергією», зі стартових хвилин вийшов не він, а Юрій Савенко. Щоправда, зазначимо, що у другому таймі Ципун таки з’явився у воротах своєї команди. Також зміни відбулись і у четвірках херсонської команди. Зокрема, Дмитро Сорокін був переведений у першу четвірку до Корсуна, Зварича та Білоцерківця, Бессалов опинився у другій «ланці», а місце у третьому квартеті дісталося Кравцову, який проводив свій перший матч після травми. Забігаючи наперед, зазначимо, що в цих поєднаннях зміни відбувались і по ходу поєдинку. Але це вже трохи інша тема. Також варто зазначити, що «Продексім» на матч проти «Енергії» у якості капітана вивів не Ципун, а Корсун. Чи це була разова «акція», чи тепер Корсун буде постійним капітаном «мельників» – подивимось надалі. Що стосується «Енергії», то до Херсона вона приїхала у хорошому настрої, адже після двох турів вона очолювала турнірну таблицю. Наставник львів’ян Валерій Легчанов не став нічого міняти у четвірках та на воротарській позиції. Щоправда, було зрозуміло, що для «зелено-білих» поєдинок у Херсоні стане своєрідним іспитом на лідерство. До того ж, після тих подій, які стались у стані «Продексіму», було зрозуміло, що «мельники» зроблять усе можливе і неможливе, аби реабілітуватися перед власними вболівальниками.

Вже практично на початку гри міг забивати Клаудіньо, проте з його ударом впорався Войтович. Трохи згодом готовність воротаря «Енергії» до матчу перевіряли Дмитро Сорокін та Білоцерківець. А один з найкращих моментів за підсумками першого тайму у складі господарів майданчику мав Корсун, який обікрав Гасюка та вийшов на побачення з Войтовичем, але кіпер «Енергії» зіграв у кращих традиціях легендарного Луїса Амадо, вийшовши вперед, скоротивши кут обстрілу та відбивши м’яч рукою. Якщо ж говорити про «Енергію», то у її активі теж були моменти, але давайте будемо відвертими: далеко не завжди вони були гострими, і далеко не завжди Савенко міг показати свою майстерність. Тим не менш, намагались робити проблеми обороні «мельників» Кузь та Легендзевич, почергово граючи на позиції «стовпа». Непоганий момент був у Пелеха, який пробивав з гострого кута, проте Савенко все контролював. І, як завжди, намагався продуктивно працювати на атаку Когут. Але цього було замало. До того ж, «Продексім» більш потужно атакував, тому «енергетики» були змушені здебільшого грати першим номером. Однак, у першій половині поєдинку херсонські вболівальники так і не побачили голів ані у ворота Войтовича, а ні у ворота Савенка.

А ось другий тайм був куди більш веселим, ніж перший. Перш за все, через те, що команди почали забивати. І першим на 24-й хвилині відзначився «Продексім». Клаудіньо розіграв комбінацію з Моспаном-старшим та став автором першого голу в цьому поєдинку. Але «Енергія» відповіла майже одразу. Та ще й як відповіла!!! Теряєв наважився на удар з далекої відстані, і м’яч після цієї спроби новачка «Енергії» влетів у самісіньку «дев’ятку» воріт Ципуна, котрий, як ми вже казали, у другому таймі захищав «пост № 1» херсонської команди. Але і це ще не все – за кілька миттєвостей Теряєв став автором гольової передачі, вивівши на удар Когута, а той зробив рахунок 2:1 на користь «Енергії». Все сталося так миттєво, що вболівальники на трибунах херсонського спорткомплексу ХВУФК не одразу зрозуміли, що сталося. Але факт залишався фактом: «Енергія» вела в рахунку, і «Продексім» був змушений відіграватися. Щоправда, по діях «мельників» було видно, що вони були не готові до такого розвитку подій. Тим не менш, дуже швидко вони прийшли до тями та почали думати, як би їм швидше відігратися. «Енергія» же спочатку трохи ще пограла на куражі від позитивних емоцій, але потім поступово вона перейшла на гру другим номером, розраховуючи на свої контратаки. І тут знову настав зірковий час Войтовича. Він і до того неодноразово рятував свою команду, але тепер на його ворота збільшувався тиск. І голкіпер «Енергії» з честю цей тиск витримував, рятуючи свою команду тоді, коли м’яч після ударів «мельників» летів у ворота. А коли був безсилий Войтович, то допомагали партнери по команді, як це було в епізоді, коли Гасюк не дав забити Клаудіньо. Щоправда, в одному з епізодів Войтович зазнав невеличкого ушкодження, тому на кілька хвилин він був змушений поступитися своїм місцем у воротах Морикищці. Але й Морикишка, варто віддати йому належне, виявився готовим до поєдинку, записавши до свого активу «сейв» у одному з епізодів.

Також читайте:   Чемпіонат Європи серед університетів: думки представників українських команд

А на 37-й хвилині Теряєв знову шокував херсонську публіку. Ні, він не забив. Але саме він розпочав гольову атаку «Енергії», вибороровши для себе м’яч. І саме він прострілив на «п’ятачок», де Ковальчук вів боротьбу з Моспаном, намагаючись випередити і 77-го номера «Продексіму», і Ципуна. Зрештою, Ковальчук і став фактичним автором третього голу у ворота «мельників». І тепер господарям майданчику нічого не залишалось, окрім того, як ризикувати та йти вп’ятьох, сподіваючись на те, що реалізація «штучної» більшості буде так само вдалою, але тепер вже з більш позитивним підсумковим результатом. Однак, усе сталося ледь не навпаки: Марциняк пробив по порожніх воротах, і якимось чином не влучив у «рамку». І це, як виявилося згодом, був один з ключових епізодів поєдинку. Після цього «Продексім» почав посилювати тиск на корота «Енергії». На руку «мельникам» був і той факт, що у «енергетиків» на той момент вже було п’ять фолів. Тому, підопічні Валерія Легчанова намагались грати обережно.

Втім, свою перевагу в два м’ячі львів’яни не втримали, пропустивши на останній хвилині два м’ячі. А кульмінація всього матчу сталася за дев’ятнадцять секунд до фінальної сирени, коли Марциняк привіз собі жовту картку, а «Енергії» – шостий фол. Відповідно, «Продексім» отримав право на дабл-пенальті. Пробити «десятку» взявся Клаудіньо, який у разі успішного виконання 10-метрового міг би оформити хет-трик. Проте, з ударом бразильця впорався Войтович, який цим «сейвом» подарував «Енергії» виїзну нічию, а заодно і допоміг їй зберегти лідерство у чемпіонаті.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 3:3
Голи: Клаудіньо (24, 40), Даніель Роза (40) – Теряєв (25), Когут (26), Ковальчук (37)
«Продексім»: Савенко (Ципун, 21) – Корсун, Зварич, Д. Сорокін, Білоцерківець – Бессалов, Микитюк, Даніель Роза, Клаудіньо – Малишко, Королишин, С. Моспан, Кравцов
«Енергія»: Войтович (Морикишка, 33) – Цілик, Когут, Пелех, Кузь – Марциняк, Гасюк, Легендзевич, Буньо – Теряєв, Квасній, Ковальчук, Ременець.
Попередження: Білоцерківець (31) – Пелех (31), Марциняк (40)
Вилучення: Білоцерківець (40)
На 40-й хвилині Клаудіньо («Продексім») не реалізував 10-метровий (воротар)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*