По Туреччині на автомобілі: особливості подорожі - Блог про Львів

По Туреччині на автомобілі: особливості подорожі

Туреччиною на авто

Багато туристів, які збираються відвідати Туреччину, бажають подивитися країну, орендувавши автомобіль. Це дуже зручно – дозволяє заощадити час і гроші на екскурсії і з комфортом їздити по країні. У статті я розповім правила оренди і особливості подорожі по Туреччині на авто.

Як орендувати автомобіль у Туреччині?

Вам знадобляться права на водіння міжнародного зразка, водієві повинно виповнитися 21 рік, а стаж водіння повинен перевищувати 2 роки.

Радимо орендувати авто заздалегідь, як тільки купите тур до Туреччини і будете знати точні дати прильоту і вильоту – все недорогі варіанти швидко розбираються. Зайдіть на сайт компанії з оренди, виберіть авто і встановіть дати початку і кінця бронювання. Сплатіть заставу, зазвичай вона становить 15% і вкажіть пункт доставки автомобіля. Роздрукуйте ваучер і пред’явіть його представнику компанії при оплаті основної суми оренди.

Вартість в добу становить від 200 лір (приблизно 24 долари США) і залежить від тривалості оренди і класу автомобіля.

Туристам, які хочуть купити тур до Туреччини і взяти напрокат автомобіль, слід завжди мати при собі документи і невелику суму готівкою для оплати дрібних штрафів. Дорожня поліція має право стягувати невеликі штрафи на місці, а якщо у Вас не виявилося при собі готівки, оплатити штраф можна в банку.

Особливості проїзду по турецьких дорогах

У країні є платні автобани, такі дороги позначені літерою О, для проїзду знадобиться спеціальна наклейка, як правило, вона вже є на орендованих автомобілях.

Подорожуючи на відпочинку в Туреччині на авто, Ви можливо захочете зробити зупинку. На дорозі є спеціально обладнані зони відпочинку «Dinlenme Alani» з кафе, паркуванням, заправкою і магазином.

Також читайте:   Пам'ятник Героям Небесної Сотні у Городенці

Якщо захочете в подорож оглянути центр міста, орієнтуйтеся на таблички «Şehir merkezi» – вони показують стрілками напрямок, по якому слід їхати автомобілю.

Будьте обережні на дорогах – місцеві жителі люблять підрізати і робити зупинки у найнесподіваніших місцях. Часто так поводяться таксисти, котрі помітили туристів з піднятою рукою, а також водії міського транспорту, висаджують і підбирають пасажирів у будь-якому місці.

На турецьких дорогах є все попереджувальні знаки, але іноді сюрпризом може стати в сільській місцевості стадо кіз або овець. Зустрівши їх, доведеться терпляче чекати, поки тварини не звільнять проїжджу частину. Зате Ви зможете зробити колоритні фото з відпочинку в Туреччині.

автоподорож по Туреччині

Їздити по турецьким дорогах доволі комфортно – на них немає люків, сміття, а наближення зупинки або пішохідного переходу Ви побачите по невеликому горбку на дорозі, як у нас позначають лежачих поліцейських.

У містах в сезон, коли багато туристів купують тури в Туреччину і прилітають на відпочинок, спостерігаються проблеми з паркуванням. Щоб залишити авто, шукайте знак «Park Yeri» – це спеціальне місце для парковки. Не варто залишати автомобіль на дорозі або біля воріт приватного будинку, так як ризикуєте по поверненню виявити подряпини чи вм’ятини.

А якщо Ви шукайте тури в Туреччину за доступними цінами, то завжди можете знайти їх в онлайн-пошуку на сайті xo.ua.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*