Про імміграцію в Європу та отримання громадянства Євросоюзу

імміграція в Європу

Іноземці можуть переїхати в країни Євросоюзу на законних підставах, так як кращі європейські держави пропонують досить програм для оформлення ВНЖ, ПМЖ і громадянства. Варто дізнатися детальніше про те, як отримати посвідку на проживання в Європі і законно переїхати в країну з високим рівнем життя.

Посвідка на проживання для фінансово незалежних іноземців

Фінансово забезпечені громадяни третіх країн можуть отримати посвідку на проживання без права на працевлаштування у більшості країн Європи. Оформлення посвідки на проживання без обов’язкових інвестицій має кілька корисних переваг:

  • Немає вимог щодо знання мови;
  • Вільне пересування по Європі;
  • Відсутність вимог з інвестицій або придбання нерухомості;
  • Отримання громадянства через 6-10 років перебування в Європі;
  • Переїзд для родичів.

Для оформлення посвідки фінансово незалежним заявникам необхідно підтвердити наявність постійного доходу, банківських заощаджень, орендованого або придбаного житла. Іноземцям також потрібно довести позитивну репутацію – відсутність судимостей, порушень законодавства, заборгованостей.

Посвідка для інвесторів

Golden visa видається при купівлі об’єктів нерухомості, державних цінних паперів, оформленні банківських депозитів, вкладенні інвестицій в європейські компанії. Сума капіталовкладень у всіх країнах відрізняється, але найчастіше стартує від 250 тисяч євро. Умовою для отримання документа є оцінка активів заявника та джерела походження доходу.

громадянство Євросоюзу

Переїзд для підприємців

Європейські держави видають посвідку за інвестиції в нові або куплені підприємства з метою створення робочих місць, отримання податкових відрахувань і економічного розвитку країни. Для отримання візи підприємця в Європі іноземцю необхідно виконати кілька умов:

  • Скласти бізнес-план, довести оригінальність і конкурентоспроможність підприємства;
  • Довести наявність капіталу і доходу, достатнього для обслуговування бізнесу в Європі;
  • Підтвердити досвід ведення підприємницької діяльності, наявність навичок і знань в сфері бізнесу.

EU Blue Card або Intra Company Transfers

EU Blue Card – посвідка з правом працевлаштування. Документ видається після надання трудового договору із зазначенням заробітної плати, дійсної посвідки або довгострокової національної візи, медичної страхівки європейського зразка, диплома про освіту.

Intra Company Transfers підходить працівникам міжнародних компаній, які отримали тимчасовий або постійний контракт в європейських філіях. У документації необхідно підтвердити приналежність компанії до групи підприємств, надати угоду про співпрацю та скерування на роботу.

Громадянство для інвесторів

На Мальті і в Чорногорії іноземці через інвестування можна не тільки оформити посвідку на проживання, але і відразу отримати європейське громадянство. У мальтійській юрисдикції заявнику необхідно внести безповоротні інвестиції, купити нерухомість або орендувати житло на 5 років, внести пожертвування у благодійні організації.

У Чорногорії іноземцям слід внести капітал у розмірі від 250 тисяч євро в нерухомість і вкласти 100 тисяч євро в спеціально створений благодійний фонд. В інших країнах для отримання громадянства доводиться пройти кілька етапів: посвідка на тимчасове проживання, постійне поживання, паспорт.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*