Суперфінал Євроліги. Чоловіки. Україна – Португалія – 5:7 - Блог про Львів

Суперфінал Євроліги. Чоловіки. Україна – Португалія – 5:7

Україна - Португалія

Як ми і казали у прев’ю, на цей матч вперше за два роки допустять вболівальників. Так і сталося, вже з перших секунд відчувався цей неймовірний антураж. І вболівальники повели свою команду вперед.

Вже на 16-й секунді матчу Джордан відкрив рахунок у матчі. Так, це був удар, але українці вже до половини першого періоду створили стільки моментів, що могли вийти вперед. І навіть самі португальці могли забити в свої ворота. Також був чудовий вихід у Дмитра Войтенка сам на сам, але, на жаль, він не зміг їм скористатися. Тим не менш, виважена гра наших хлопців вселяла оптимізм.

Другий період також розпочався під диктовку підопічних Миколи Костенка, але вже на третій хвилині другого періоду відбувся, мабуть, головний момент матчу. У дуже дивному моменті Лео Мартінш після боротьби за м’яч спровокував Володимира Гладченка на відмашку, після чого театрально впав. Свист трибун змусив дати червону карту. Хоча насправді там максимум була жовта. Але «домашнє» суддівство – воно таке. І «синьо-жовті» отримали фактично подвійне покарання, бо ще й пенальті поставили у ворота української збірної. Дуже багато питань є до цього моменту… Ну, і Лео його виконав, деморалізувавши українських футболістів, а вже за хвилину Джордан зробив рахунок 3:0. Здавалось би, що це все, але наші хлопці дали бій. Одразу ж з розведення м’яча забив Дмитро Войтенко. Надалі українці продовжували йти вперед, і спочатку Юрій Щериця, а потім і Олександр Корнійчук за кілька хвилин зрівняли рахунок у матчі. Не встигли українці перебудуватися під новий перебіг подій, як Лео Мартінш знову забив у ворота збірної України. Але у підопічних Миколи Костенка знайшлася своя відповідь – Андрій Пашко, який забив четвертий гол збірної України у цьому матчі. Однак, замість того, щоб трохи відпочити та втримати рахунок, українці пішли вперед, і за 25 секунд до кінця другого періоду пропустили знову.

Також читайте:   Вболівати чи бухати?

У третьому періоді знову більше атакували українські футболісти, але фактично кожен фол українців свистіли арбітри, і на одному з таких порушень Лео Мартінш забив шостий гол своєї команди у матчі. Українці й надалі атакували, і за дві хвилини до кінця матчу після передачі Ярослава Заворотнього забив Юрій Щериця, скоротивши відставання. Збірна України могла зрівняти рахунок, адже потім ще був чудовий момент у Олега Зборовського після передачі Дмитра Войтенка. Але замість того, щоб зрівняти цифри на табло, українська команда отримала ще одну червону (Юрій Щериця) та пропустила сьомий гол.

Досить неоднозначний матч для нашої збірної, але ще рано впадати у відчай, бо в цій групі усі команди втрачатимуть очки. Граємо до кінця та віримо в команду.

Україна – Португалія – 5:7
Голи: Войтенко (16), Щериця (19, 34), Корнійчук (20), Пашко (23) – Джордан (1, 15, 36), Лео Мартінш (14, 22, 24, 27)

Автор статті: Якубовський Станіслав.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*