Враження від відвідин Форуму Видавців 2021

Форум видавців 2021

28-й за ліком Форум видавців – це вже історія. Після режиму «онлайн» видавці знову мали змогу зустрітися з своїми читачами наживо. Само собою, що автор блогу завітав на одне з головних свят року у міста й не тільки.

А вже зараз хочу поділитися враженнями від побаченого. На 28-й «Форум» завітав у другий день його проведення в обідній час. Людей біля входу було багацько. Мене навіть здивував той факт, що була черга. Як виявилося, за квитками.

Ціна перепустки вартувала 60-ть гривень (розрахунок готівкою) та 50-ть (розрахунок онлайн). Останній тип купівлі квитки мені сподобався. «QR-кодів» не бракувало, то ж завдяки телефону відвідувачі могли легко придбати перепустку.

Що ж, заходимо всередину й одразу ж у мене виникає шок. Справа в тому, що вже на території палацу Потоцьких я побачив дуже малу кількість яток. І діло тут не у дощі, який прогнозувався цього дня, а в оренді яток. Не здивувався, що й ціна книг на Форумі видавців була величезною. Для прикладу, я хотів купити книгу, яку б оціни у гривень 70 не більше, а продавчиня мені «заспівала» 170-ь. А тепер уявіть собі, ти приходиш на форум, платиш 60-ть гривень за вхід, потім ще даєш 170-ть за книгу. Непогано так виходить.

Також читайте:   Книгоманія повертається?

Вже на поверхах палацу Мистецтв яток побільшало, але людей не було. Я пригадую минулі роки, то народу було стільки що й не знав як підійти до тематичної ятки. Та й гості цікавіші були. Чого лише вартував Пауло Коельйо. А хто був цього разу? Щось навіть і не знаю.

Заходжу в зал для пресконференцій. Виступають видавці, але людей мало, як і журналістів.

Звичайно, що книгу я собі таки купив, фотографій теж зробив безліч, порадувало відношення до преси (давали пресреліз, літературу, робили тематичне фото, пригощали кавою), але моя думка, що для популяризації Форуму видавців у майбутньому треба щось робити.

Що саме? Можливо робити так, як роблять організатори свята Сиру й вина. Якщо ти купляєш вхідний квиток, то тебе будуть пригощати смачною кавою абож матимеш знижку на купівлю книг. Бо реально, ти платиш за вхід, а потім ще й книги. І це в часи «ковіду», коли люди бережуть кожну копійку.

Більше фото з 28-ого за ліком «Форуму Видавців» можна переглянути ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*