Двох’ярусне ліжко з масиву дерева: як правильно вибрати?

двоповерхові ліжка з дерева

Ліжко є дуже важливою частиною кожного інтер’єру. Але часто буває, що через брак простору, немає можливості встановити велике спальне місце. Ця проблема особливо виникає в багатодітних сімей з дітьми в яких невелика різниця у віці. Гарним рішенням може стати двоярусне ліжко.

Ліжко-трансформер Смайл буде корисним для невеликих помешкань, де треба найбільш ефективно використовувати простір.  

Переваги двоярусних конструкцій

  1. Ефективно використовується простір оселі. Особливо це стосується дитячої кімнати для двох дітей, в якій треба розмістити ліжка і ігрову зону і місця для навчання. В такій конструкції ліжка можна заздалегідь продумати невеликі шафи для особистих речей та світильники. Таким чином в кімнаті залишиться більше місця для інших необхідних речей.
  2. Величезні можливості для творчих задумів. Даний тип меблів може поєднувати в собі декілька речей. Наприклад можна поєднати дитяче ліжко і ігрову зону, створивши спальне місце у формі космічного корабля і оформивши відповідно всю кімнату. Таким чином дітям буде дуже цікаво проводити час у своїй кімнаті, особливо якщо влаштовувати тематичні вечірки.  

Чому саме з дерева?

Існує безліч матеріалів для виготовлення двоярусних спальних місць. Частіше використовують дерево, метал та ДСП. Обирати який саме, треба виходячи від своїх фінансових можливостей та смаку. Проте дерев’яні меблі вважаються одними із найкращих. Ось декілька причин обрати саме цей вид матеріалу:

  1. Надійність. Деревина є досить міцним і витривалим матеріалом. Люди використовують його для виготовлення меблів вже багато століть не через те, що немає альтернатив, а тому, що він довів свою міцність, надійність та довгий строк експлуатації.
  2. Довговічність. Дерев’яне ліжко, особливо двоповерхове, служитиме багато років. Якщо виконати меблі з твердих порід деревини, наприклад із дуба, то можливо прослужить не одному поколінню своїх власників.
  3. Безпечність. Дерево є натуральним матеріалом, який не викликає алергічних реакцій і не виділяє шкідливих парів. Також цей вид матеріалу не такий травмонебезпечний у порівнянні, наприклад із металевими конструкціями.  

Як правильно обрати?

Обираючи дерев’яне двоярусне ліжко слід подумати ось про що:

  1. Верхній ярус повинен витримувати вагу понад 100 кілограмів. Перевірити це нескладно, достатньо щоб там міг без проблем та сторонніх звуків розміститися дорослий чоловік. Це дуже важливо, бо діти можуть залізти удвох на другий поверх і почати там стрибати. Цей варіант треба заздалегідь передбачити.
  2. Відстань між поверхами повинна дозволяти дитині прямо сидіти. Тобто десь від 75 до 100 сантиметрів. В ідеальному випадку на нижньому ліжку повинно бути комфортно сидіти й дорослому.
  3. Відстань від стелі також повинна дозволяти комфортно сидіти у верхньому ліжку.
  4. Повинні бути бильця, які не дадуть впасти вночі. Для дітей різних віків вони можуть відрізнятися від 15 до 30 сантиметрів.
  5. По драбині повинно бути безпечно підійматися на другий поверх. Можна звернути увагу на моделі обладнані поручнями та драбиною, яка закріплена під кутом до ліжка.
  6. Уся конструкція не повинна мати гострих частин і загалом мати приємний гладкий і безпечний вид. Поверхня повинна бути гладкою або відполірованою, а виступаючі частини повинні бути обладнані м’якими накладками.

двоповерхові ліжка з дерева

Придбати двоярусне ліжко в Soloha.ua можна за вигідною ціною.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*