Гірський велосипед – на що звернути увагу при виборі моделі

Гірський велосипед

Велосипед є по-справжньому універсальним транспортним засобом. На ньому можна кататися по упорядкованих міських вулицях, виїжджати в сільську місцевість або долати багатокілометрові відстані на заплутаних трасах. А можна відправитися в гори, щоб перевірити власну витривалість і заодно випробувати свій транспортний засіб в найскладніших умовах.

Спеціально для такого екстремального катання створені гірські велосипеди, які легко впізнаються завдяки посиленій конструкції і поліпшеним динамічним характеристикам. Однак їх покупка вимагає від майбутнього власника уважного і відповідального підходу, а також детальної оцінки базових конструктивних параметрів. Інакше придбання не стане відкриттям у світ пригод і нових відкриттів, а безпека катання на замовленому велосипеді буде викликати серйозні сумніви.

Чим відрізняється конструкція гірських велосипедів

Основне призначення гірських моделей — подолання кам’янистих ділянок скель, численних підйомів і різких спусків. Реалізувати свої здібності моделям дозволяють:

  • Міцна рама з посиленою конструкцією, виготовленої з міцного металевого сплаву і досконально розрахованої з точки зору жорсткості геометрії.
  • Широкі колеса з рельєфним протектором великої глибини, які забезпечують відмінне зчеплення з поверхнею складної траси. Завдяки нерівній поверхні велосипед не буде ковзати по вологому грунту і камінню, погрожуючи перекинутися набік або перестати підкорятися командам спортсмена.
  • Пом’якшувальна вилка для амортизації, завдяки якій зменшується вібрація, і катання стає більш комфортним і безпечним.
  • Наявність задньої підвіски, яка допоможе згладити нерівності дороги, забезпечить водієві зручне положення і позбавить від почуття втоми навіть після тривалого підйому або спуску.

Без перерахованих деталей велосипед не впорається з величезним навантаженням, яка забезпечена транспорту при спробі підкорити гірську вершину. Тому категорично не рекомендується відправлятися в гористу місцевість на звичайному байку.

Рекомендації щодо вибору гірського велосипеда

Якщо Ви вирішили кататися в умовах гористої місцевості і є намір купити гірський велосипед, зверніть увагу на наступні рекомендації:

  • Вибирайте моделі, які позиціонуються виробником як гірський велосипед.
  • Зверніть увагу на міцність рами і потужність гальмівної системи – чим вони вище, тим легше буде впоратися зі сходженням і спуском.
  • Оцініть вагу конструкції.
  • Зверніть увагу на зручність моделі.

Готові зробити покупку? Зверніться до професіоналів в інтернет-магазин “Пілігрім”, які допоможуть підібрати модель справжнього гірського велосипеда під Ваші вимоги.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*