Переваги IPTV і правила вибору провайдера - Блог про Львів

Переваги IPTV і правила вибору провайдера

IPTV

Існують різні технології, що забезпечують трансляцію телевізійного сигналу. Поширення інтернету в останні роки і поступовий відхід від аналогового ТБ-мовлення залишає свій слід у сфері надання телекомунікаційних послуг. У зв’язку з розвитком технологій все більше компаній останнім часом пропонують користувачам цифрове ТБ. У цій статті розберемо основні переваги інтерактивного телебачення і дамо рекомендації по вибору провайдера.

У чому особливості технології

IPTV є протоколом Інтернет-ТБ, що має на увазі використання загальноприйнятого стандарту для транслювання потокового телевізійного імпульсу. Передача зображення здійснюється по мережі. Дана послуга пропонується сьогодні все частіше.

Можна виділити чотири основні технології підключення ТВ:

  • кабельна – дротове з’єднання;
  • супутникова – прийом сигналів здійснюється через тарілку;
  • аналогова – використовується антенний модуль;
  • інтерактивна.

В останньому випадку також потрібно кабель, але не коаксіальний провід, а кручена пара. Ethernet-підключення використовується для виходу в Мережу і є одним з найбільш стабільних і якісних варіантів. Багато провайдерів надають комплексні послуги Інтернет + телебачення в одному пакеті.

Потрібно враховувати, що практично у всіх ТВ, випущених після 2013 року, є можливість виходу в Мережу. Вбудований тюнер дозволяє відразу після підключення Ethernet-дроту використовувати веб-сервіси. Якщо ресивер зовнішній, може знадобитися установка спеціального додатку від провайдера. Аналогічні вимоги пред’являються до домашніх комп’ютерів. Смартфони можуть підключатися до ТВ через бездротовий канал Wi-Fi, однак на телефон необхідно заздалегідь встановити відповідну програму для управління технікою.

Основні переваги IPTV

Інтерактивне телебачення характеризується наступними перевагами:

  1. Можливість налагодження перегляду. Якщо ви не потрапляєте на показ цікавить фільму, шоу або програми, зможете переглянути контент навіть після того, як ефір закінчиться. IPTV-приставки дозволяють записувати все, що йде по ТБ, а відеоролики зберігаються в пам’яті. Залежно від ресивера, можна налаштувати час зберігання контенту.
  2. Відкладений запис. Ви можете налаштувати збереження певної передачі в одне натискання кнопкою. Причому можна записати не всю програму, а тільки її частину.
  3. Можливість включення паузи у онлайн-режимі. Якщо потрібно терміново відійти від телевізора, IPTV-приставка дозволяє зупинити перегляд фільму. Так ви не пропустите найцікавіше.
  4. Пошук. Всі передачі і фільми зберігаються в окремих папках. Абоненту надається можливість пошуку за каталогом.
  5. Батьківський контроль. За допомогою інтерактивного телебачення ви зможете контролювати контент, який дивляться ваші діти. Система дозволяє виставити обмеження для окремих ТВ-каналів або програм відповідно до віку дитини.
  6. Зворотній зв’язок. Користувач може залишити відгук про кінокартині або ТВ-передачі на відповідному сайті, не відриваючись від телевізора.
  7. Соціальні мережі. Більшість приставок пропонують можливість перегляду стрічок новин в соціальних мережах.
  8. Зручність. Всі ТВ-канали розділені за певними критеріями, тому знайти потрібну передачу не складе труднощів. Зручний і зрозумілий інтерфейс дозволить розібратися з усіма функціями навіть недосвідченому користувачу.

Багато телекомунікаційних компаній пропонують різні відео-сервіси для своїх абонентів. Їх особливість в тому, що в них представлені не тільки новинки, але і старі кінокартини, що стали класикою.

Особливості вибору провайдера

Що потрібно враховувати при виборі компанії, яка буде надавати послуги телебачення:

  • Список послуг і пропонованих каналів. У боротьбі за лояльність користувачів провайдери розширюють свої послуги, але для базових тарифних планів вони, як правило, однакові. Вибираючи компанія, відразу потрібно зрозуміти, для чого ви підключаєте інтерактивне ТБ. Не потрібно переплачувати за дорогий тарифний план, якщо в цьому немає необхідності.
  • Кіно-сервіси. Як сказано вище, ТВ-провайдери пропонують додаткові сервіси з фільмами. Залежно від компанії, умови використання можуть відрізнятися. Іноді користувачам доводиться окремо платити за кіно-сервіс.
  • Вартість. Також заздалегідь слід ознайомитися з пропозиціями всіх компаній в вашому районі, щоб визначити середню ціну послуги та розмір щомісячної абонентської плати. Якщо ви не можете визначитися між двома провайдерами, рекомендується ознайомитися з відгуками про їхню діяльність. Зазвичай користувачі залишають коментарі про роботу тієї чи іншої фірми, якщо якість послуг з якихось причин їх не влаштовує. Промоніторьте офіційний сайт провайдера – на ньому повинна бути вся актуальна інформація про діяльність компанії і тарифи.
Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*