Що потрібно знати перед тим, як купити човен - Блог про Львів

Що потрібно знати перед тим, як купити човен

човен

Багато людей мріють мати човен. Дні, проведені за відпочинком на воді, риболовлею з друзями або поїздкою з дітьми на озеро – кому б не сподобався один із цих ідилічних сценаріїв?

Човен є фінансовою інвестицією, тому слід вибрати човен, який відповідає Вашому бюджету. Крім того, човни вимагають регулярного технічного обслуговування та витрат часу. Важливо переконатися, що човен, який Ви купуєте, відповідає Вашим фінансовим і довгостроковим цілям. Обов’язково задайте собі ці питання, перш ніж здійснити покупку.

Який тип човна вам потрібен?

Можна вибрати десятки варіантів катання на човнах, включаючи вітрильники, моторні човни, понтони, рибальські човни, лижні човни, каюти і навіть більші яхти. Вибираючи тип човна потрібно враховувати такі фактори:

  • Використання: різні човни служать різним цілям. Тип човна, який Ви виберете, має відповідати тому, як Ви плануєте його використовувати.
  • Розмір. Скільки людей може бути одночасно на човні? Чи знадобиться місце для риболовних снастей, приманки та риби? Чи будете Ви спати на борту? Все це вплине на розмір і обсяг судна.
  • Вік і стан. Як нові, так і вживані човни є життєздатними варіантами. Який з них входить у Ваш ціновий діапазон? Що відповідає Вашим потребам і довгостроковим цілям? Тут обов’язково враховуйте ціну, технічне обслуговування та утримання (старі човни, ймовірно, потребуватимуть більше ремонту, ніж нові).
  • Нарешті, сховище також має відігравати роль. Чи повинен човен встановлюватися на причепі або в певній зоні зберігання? Чи будете причіпляти його до задньої частини вантажівки або позашляховика?

Все це може вплинути на тип і розмір човна, який Ви вибираєте.

Яка вартість володіння човном?

Звичайно, Ви захочете врахувати ціну човна, а також загальний бюджет на покупку човна. Окрім початкової вартості човна, доведеться покрити й інші витрати. Сюди входять такі речі, як:

  • пальне;
  • плата за стиковку і пристань;
  • блоки зберігання;
  • причепи;
  • технічне обслуговування;
  • запчастини, акумулятори та ін. По цінах та асортименту на акумулятори для човнових електромоторів можете зорієнтуватися тут: https://lodka5.com.ua/akkumuljatori/.

Також потрібно буде виділити місце у своєму бюджеті для страхування човна. Страхування човна може захистити не тільки Ваші фінансові інвестиції в човен, але й людей, з якими Ви будете насолоджуватися своїми пригодами на воді.

Як (і як часто) Ви б використовували човен?

Спочатку необхідно добре подумати, як будете використовувати човен. Для тюбінгу, водних лиж чи вейкбордингу? Чи просто для риболовлі або прогулянок на водоймі? Існує багато способів використання човна, і від того, як Ви плануєте користуватися, продавець визначатиме, який тип човна Вам найкраще підійде.

Якщо Ви плануєте використовувати його для риболовлі, подумайте, скільки триває риболовний сезон у Вашому регіоні. Коли погода досить сприятлива для купання та водних видів спорту? Ви також повинні подумати про свій особистий і домашній графік. Коли робота та школа дозволять кататися на човні? Як часто Ви могли б виїхати для подорожі місцевим водним шляхом?

Чи підходить човен для Вашого розташування?

Ви також захочете розглянути свій доступ до водойм. Ви поблизу озера чи моря, де можна плавати на човні? Чи безпечне озеро для купання? Риболовля не заборонена? В ідеалі Вам потрібно принаймні одну або дві водойми, до яких можна легко отримати доступ, щоб отримати максимальну користь від покупки.

Ви також повинні думати про своє місцезнаходження і з точки зору зберігання. Чи є в цьому районі варіанти док-станції, пристані для яхт і човнів? Якщо ні, можливо, доведеться шукати варіанти локального зберігання. Обов’язково розгляньте ці варіанти, перш ніж зробити покупку.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*