Що треба розуміти перед тим, як брати кошенятко - Блог про Львів

Що треба розуміти перед тим, як брати кошенятко

Кошеня

Заводити чи не заводити домашню тваринку? Кого обрати? Кота, собаку чи черпаху? У сьогоднішньому пості спробуємо з цим розібратися.

Розпочнемо з кота. Що треба для того аби його завести?

  1. Купити лоток\горщик, купити наповнювач в горщик (дерев’яні опилки не дуже рекомендую не всім таке заходить; непогані штуки гранульований а-ля пісок) З часом можна експериментувати з наповнювачем і подивитися може коту альтернативний зайде. Котів можна навчити ходити в туалет – але най підросте.
  2. Купіть мисочки.
  3. Першу ніч ви будете погано спати – в першу ніч кошенятку треба пояснити, що кошенятко в безпеці, і вночі садити його в горщик туалет.
  4. Перший тиждень ваше кошенятко може ходити не лише в горщик , а й по хаті. І коли виросте в кота теж може. За перший місяць кіт має звикнути до горщика з вашою допомогою, якщо мама кошенятко не навчила.
  5. Маленькі кошенятка сприймають людей як батьків. Вони туляться, їх треба гладити. Сплять з вами. Проте, ви можете кошенятку у цьому відмовити і хай спить окремо. Але з котиком тепліше й затишніше.
  6. Якщо ви берете кота, то кожні два дні приблизно вам треба купувати йому їжу (або відразу оптом); й пісок наповнювач. Це щотижневі витрати і треба планувати час піти в крамниці для тварин. Котів можна навчити їсти звичайну їжу. Для кошенятка рекомендую чергувати спеціалізований корм для кошенят + звичайну їжу (якщо в перспективі ви плануєте самі готувати для кота). Важливо розуміти, що котам треба вітаміни також і м’ясо і постійно домашня гречка коту не зайде.
  7. Змиріться що котик щось подере. Чемні котики не деруть багато. Можна купити точилку для нігтів. Чи дертиме кіт штори – це індивідуальний характер кота. Мій не дере. Також хазяїн дому задає правила для кота. Чоловік в хаті для кота авторитет. Жінки от ні.
  8. Кота вартує брати. У вас теплий друг люблячий друг. Будь-який важкий день стає кращим якщо погладити кота. Коту прощаєш подертий плінтус і похід в туалет не туди. Ще коти забирають погану енергетику і з ними атмосфера вдома інакша. Також побічний ефект кота що хотітиметься жити як кіт.
  9. Котів можна вигулювати, якщо змалку привчити.
  10. Дуже сумно якщо ви втратите кота, тому закривайте вікна.
Автор статті: Optimistic.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*