Як вибрати оптимальний тип обігрівача для дому

обігрівачі

Вибір якісного обігрівача – найкращий спосіб подолати холод цієї зими. Секрет ефективного опалення будинку за мінімальну суму грошей полягає в тому, щоб вибрати правильний тип обігрівача та використовувати його з розумом.

Перш ніж щось робити, переконайтеся, що у Вашому будинку хороша теплоізоляція. Почніть зі стелі, тому що саме там втрачається до 35% тепла! Тоді переконайтеся, що у Вас є якісні штори та жалюзі, щоб добре прикрити вікна та запобігти втратам тепла.

Тоді Ви зможете приступити до вибору потрібного типу обігрівача. Виберіть обігрівач з термостатом, щоб він вимикався, коли кімната досягає бажаної температури.

Панельні обігрівачі

Панельні обігрівачі добре підходять для віталень, передпокоїв і спалень. Якщо Ви знайдете такий обігрівач з термостатом, щоб він вимикався, коли досягає потрібної температури, то ще більше заощадите гроші. На ринку є обігрівачі у гарному дизайні, які можна повісити на стіну і повністю вписати в інтер’єр.

Будьте обачні з панельними обігрівачами «еко» потужністю 400 Вт, простим плоскопанельним обігрівачем, який часто продається як дешевший варіант. Вони виділяють дуже невелику кількість тепла.

Масляні обігрівачі

Нагріте масло всередині ребер забезпечує тепло масляного нагрівача. Вони тихі і забезпечують хороше тепло. Правда, з часом масло всередині вигорає, і тепла обігрівач дає все менше.

Також читайте:   Навіщо мити фасад будівлі? Пояснює «Мийдодир»

Інфрачервоні обігрівачі

Працюють за рахунок виділення інфрачервоних променів. Це відбувається завдяки нагріванню спеціального вбудованого елемента. Інфрачервоні прилади обігріву починають випромінювати тепло вже через кілька секунд після включення та забезпечують ефективне точкове обігрів потрібної ділянки. Вони без проблем встановлюються на підлозі за допомогою спеціальних стійок або кріпляться на стіни, і таким чином дозволяють зберегти корисний простір у приміщенні.

Мікатермічні обігрівачі

Добрі для невеликих віталень, які потрібно швидко опалювати. Але вони сильно нагріваються, тому можуть бути небезпечними для дітей. Вони досягають максимальної тепловіддачі протягом хвилини, тому їх іноді називають більш екологічним варіантом.

Теплові насоси

Теплові насоси є одним з найбільш економічних варіантів опалення, оскільки вони виділяють більше тепла, ніж витрачають на електроенергію – зазвичай принаймні в два з половиною рази.

Великим недоліком теплових насосів є те, що їх доволі дорого купити та встановити. Вони, ймовірно, не підійдуть для тих, хто орендує житло або планує переїхати найближчим часом.

І тримайтеся подалі від газових обігрівачів, якщо це взагалі можливо. Вони є найдорожчим варіантом опалення і виділяють вуглекислий газ.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*