10 найважливіших подій 2021 року у світі - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2021 року у світі

Марс підкорено

Завершальним же постом цього дня й року загалом буде підсумок року в світі.

Що було цікавого за межами нашої країни в році що минає читайте нижче.

1. Вихід Великої Британії з ЄС

Про що так багато говорили наприкінці 2020 на початку 2021 таки сталося. Велика Британія таки вийшла з ЄС і це стало серйозним ударом для Європейської спілки. До слова, була вона у членстві рівно 47 років.

Вихід з ЄС

2. Новий президент США

46-м президентом потужної країни під назвою США став Джо Байден. Він прийшов на заміну Дональду Трампу, прихильники якого ніяк не хотіли миритися приходу нового керівника й навіть влаштовували штурм Капітолію, внаслідок якого загинули п’ятеро людей, а більше 500 чоловік було затримано.

Штурм

3. «Nasa» успішно приземлився на планеті Марс

Американський марсохід Perseverance (“Наполегливість”) подолав близько 500 мільйонів кілометрів і успішно приземлився на Червону планету. Працівники командного центру NASA і ровер “Наполегливість” пережили так звані “сім хвилин жаху”. Саме стільки тривала посадка апарата.

Посадку здійснили поблизу кратера кратера Єзеро (Джезеро), де, ймовірно, є висохла річкова дельта й дно озера.

Марс підкорено

4. Збитки через Суецький канал

23 березня величезний контейнеровоз Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі. Внаслідок чого було блоковано рух понад 230 суден, а торгівля у світі зазнавала збитків у розмірі 400 млн доларів кожну годину.

5. На Євробаченні 2021 перемогли італійці

На 65-му конкурсі “Євробачення”, який цьогоріч відбувся у Нідерландах (ротердам), перемогу здобула Італія. Перше місце посів рок-гурт Måneskin з піснею Zitti E Buoni, набравши 524 бали – 206 від журі та 318 від глядачів.

Також читайте:   Хто балотується в мери Львова-2015?

6. Диверсія в авіапросторі Білорусі

23 травня пасажирський літак компанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса у небі Білорусі було посаджено у Мінську тому що на борту перебував опозиціонер Роман Протасевич. Такі дії режиму Лукашенка засудили усі цивілізовані країни світу, США та ЄС ввели проти Мінська санкції і закрили небо. Припинила авіасполучення з Білоруссю і Україна.

7. Біткоїн і Сальвадор

Найвідоміша з криптовалют стала платіжним засобом у Сальвадорі нарівні з доларом США. 9 червня стало відомо, що перша держава в світі офіційно визнала біткоїн платіжним засобом.

Біткоїн

8. Італія – переможець Євро-2020

Багатостраждальний футбольний форум, який через епідемію «корони» було перенесено на рік таки відбувся у період з 11 червня по 11 липня в 11 різних містах Європи.

9. Збій у соціальних мережах

4 жовтня у світі стався наймасштабніший збій у соціальних мережах світу. Подібних проблем не було з 2008 року. Збій у фейсбуці та інших месенджерах тривав близько 8 годин, а причиною була невдала конфігурація.

Соцмережі

10. Поширення штаму «омікрон»

Коронавірус ніяк не угомониться. На зміну штаму «Дельта» прийшов «Омікрон», який вже зараз мусив багато країн закритися від оточуючого середовища, багато спортивних подій було перенесено, а життя людей знову паралізовано.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*