Ліга чемпіонів. Елітний раунд. Група «D». «Леванте» – «Ураган» – 3:5 + ВІДЕО - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Елітний раунд. Група «D». «Леванте» – «Ураган» – 3:5 + ВІДЕО

Ураган переміг Леванте

Івано-франківський «Ураган» розпочав свою боротьбу в Елітному раунді Ліги чемпіонів. Враховуючи те, що стартовим суперником «драконів» був чинний віцечемпіон Іспанії, то для чемпіонів України це був справжній тест на готовність долати серйозного суперника та вирішувати не менш серйозні задачі. Так, наразі «Леванте» перебуває на десятій сходинці турнірної таблиці чемпіонату Іспанії, проте на Лігу чемпіонів підопічні Дієго Ріоса, безумовно, мали би налаштуватись. Однак, з іншого боку і «Ураган» мав би налаштуватися на суперника відповідним чином.

«Дракони» почали гру проти віцечемпіона Іспанії непогано. Більше того – в одному з епізодів українська команда цілком реально могла розраховувати на призначення 6-метрового, оскільки Рівільйос зіграв рукою, проте арбітри не призначили фол у ворота «Леванте». Тим не менш, це був невеличкий «дзвіночок» для левантійців, які, вочевидь, не чекали того, що «Ураган» почне майже одразу шукати ключі до воріт Феде. Щоправда, і «Леванте» теж намагався не баритися з відповіддю. Зокрема, на старті гри міг забивати Галло. Але все-таки було видно, що обидві команди на старті гри здебільшого проводили розвідку боєм та звикали до суперника. І візуально було видно, що «Ураган» десь швидше прилаштувався до гри левантійців. Тому, від адаптації до стилю гри суперника підопічним Максима Павленка потрібно було вже переходити до організації небезпечних моментів та втілення їх у голи. Тим більше, що гра «ураганівцям» давалася у першій половині першого тайму. Однак, на 11-й хвилині помилка «ураганівців» при переході до своєї атаки призвела до випаду на ворота Колтка. У підсумку ця несподівана атака «Леванте» призвела до відкладеного фолу з боку Колтка, голу від Толри, а також «гірчичника» для воротаря «Урагану». І Максим Павленко одразу взяв тайм-аут. Вочевидь, ця хвилинна перерва якимось чином подіяла на «драконів», які після цього змогли у короткі терміни забити у ворота Феде – відзначився Коваль. Більше того – ще за кілька хвилин Абакшину вдалося вивести «Ураган» вперед. І тепер вже Дієго Ріосу довелося «працювати» зі своїми підопічними під час тайм-ауту. Але після взятого тайм-ауту було видно, що гравці «Леванте» явно не були готові до такого перебігу подій, і вони неначе перебували у стані гроггі. За такої ситуації «Ураган» теоретично міг би спробувати зробити свою фору більшою. Однак, підопічних Максима Павленка, мабуть, стримував той факт, що у них на той момент було п’ять фолів. Тому, під кінець першого тайму «ураганівцям» було важливо не довести справу до шостого командного фолу, і з цим завданням чемпіони України впоралися.

Але на старті другого тайму левантійцям вдалося забити «гол з роздягальні». Це сталося після того, як підопічні Дієго Ріоса розіграли кутовий, і гравці «Урагану» залишили без уваги Толру, і гравець збірної Іспанії змусив Колтка витягувати м’яч з сітки власних воріт. І цей пропущений гол призвів до того, що підопічні Максима Павленка були змушені відіграватись, але при цьому вони десь втратили свою гру, і «драконам» далеко не все вдавалося з того, що виходило у першій 20-хвилинці. До того ж, ближче до екватору другого тайму в пасиві «Урагану» вже було чотири командних фоли, тому їм потрібно було грати більш акуратно. На фоні цього «Леванте» мав кілька моментів для того, щоб забити третій м’яч у ворота Колтка. Зокрема, могли забивати Галло та Арака, який знову залишився без опіки під час розіграшу «стандарту». Однак, забив Арака, і на екваторі другого тайму «Деванте» знову вийшов уперед. І на той момент здавалося, що це був ключовий епізод гри. І за такого перебігу подій складалося враження, що «Ураган» може і не відігратися, оскільки візуально було видно, що «ураганівці» підсіли і фізично, і психологічно. І, до речі, те, як «Леванте» забило третій гол у ворота Колтка, було підтвердженням того, що «ураганівці» підсіли, адже їм не вистачило концентрації, щоб перехопити передачу Толри на Араку, який, власне кажучи, і забив. Більше того – трохи згодом «кажани» могли забивати ще, проте фарт та впевнена гра Колтка завадили цьому.

Також читайте:   Кубок України. "Славута" - "Галицька здоба". Прогнози експертів та фанів

Однак, ключовим моментом став не третій гол «Леванте». Навпаки – ключовим моментом став третій гол «Урагану». Перед цим «ураганівці» вже почали поступово знаходити свою гру, а яскравим свідченням цього став гол Коваля на 36-й хвилині. А трохи згодом класний пас Миколи Грицини втілив у гол Абакшин, і рахунок став 4:3 на користь «Урагану». В результаті Дієго Ріосу довелося брати тайм-аут та випускати Роджера в якості п’ятого польового гравця. Віцечемпіони Іспанії одразу пішли на штурм, проте «пробити Колтка вчетверте їм не вдавалося. А ось Фаренюк зміг забити свій м’яч у ворота «Леванте», і фактично цей гол вирішив долю зустрічі.

5:3 – перемога «Урагану», який переписав історію, враховуючи те, що матчі проти іспанських команд представникам України традиційно давались важко, і здебільшого результат був на користь піренейців. Однак, наразі підопічні Максима Павленка змогли перемогти віцечемпіона Іспанії, і тепер 2 грудня вони зіграють проти португальської «Бенфіки».

«Леванте» (Іспанія) – «Ураган» (Україна) – 3:5
Голи: Толра (11, 23), Арака (30) – Коваль (13, 36), Абакшин (16, 37), Фаренюк (38)
«Леванте»: Феде – Решіа, Амессауд, Рівільйос, Педро Торо – Толра, Галло, Арака, Роджер – Рафа Усін
«Ураган»: Колток – Радевич, Кордоба, Мик. Грицина, Фаренюк – Мих. Грицина, Швед, Коваль, Абакшин –
Попередження: Галло (5) – Колток (11)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*