Представляємо суперника: «Халадаш» (Угорщина) - Блог про Львів

Представляємо суперника: «Халадаш» (Угорщина)

Угорщина

У першу суботу грудня івано-франківський «Ураган» зіграє свій крайній матч у рамках Елітного раунду Ліги чемпіонів. Суперником підопічних Максима Павленка буде угорський «Халадаш». Власне кажучи, його ми зараз і представляємо.

Так само, як і попередні суперники «Урагану» («Леванте» та «Бенфіка»), футзальна команда «Халадашу» є частиною структури футбольного клубу «Халадаш», який є одним з найстаріших в Угорщині. Однак, футзальний напрямок «Халадаш» почав розвивати лише нещодавно. І в сезоні 2020/2021 р. р. футзальний «Халадаш» вперше у своїй історії став чемпіоном Угорщини та заслужив право дебютувати у Лізі чемпіонів. Таким чином, «Халадаш» перервав гегемонію «Береттьоуйфалу», яка була протягом кількох останніх років після того, як був розформований клуб «Раба ЕТО Дьйор» (нагадаємо, що саме цей угорський клуб, який свого часу очолював іспанець Хаві Родрігес, переписав історію угорського футзалу, вийшовши у сезоні 2017/2018 р. р. до «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА, і це поки що є найвищим досягненням для футзальних команд Угорщини. – А. Т.). Однак, якщо подивитись на склад команди, то там ми побачимо чимало досвідчених гравців, але про них ми поговоримо нижче. А поки пройдемось по шляху «біло-зелених» у Лізі чемпіонів.

«Халадаш» пройшов і Попередній, і Основний раунди Ліги чемпіонів. Зокрема у рамках турніру у групі «С» Попереднього раунду, матчі якої проходили в Албанії, «Халадаш» здолав місцеву «Тірану» (3:2), люксембурзький «Діфферданж» (4:3) та норвезьку «Утлейру» (5:1) та з першого місця вийшов до Основного раунду. Далі, вже у групі 5 Основного раунду (Шлях «В»), яку приймала у себе Мальта, «Халадаш» переграв місцевий «Луксол Сент-Ендрюс» (6:2), польський «Рекорд», який, на хвилиночку, вважався фаворитом групи (4:3) та шведський «Хаммарбю» (6:4), і так само з першого місця вийшов до Елітного раунду, де у рамках міні-турніру групи «D» вже встиг програти португальській «Бенфіці» (3:8) та іспанському «Леванте» (2:3). Відповідно, поєдинок проти «Урагану» буде для угорців «матчем за престиж». А поки що ми пропонуємо Вашій увазі відеоогляди матчів «Халадаша» в Елітному раунді Ліги чемпіонів.

Також читайте:   Визначилися переможці «Australian Open»

Як ми бачимо, «Халадаш» багато забиває, але й багато пропускає. Враховуючи потенціал атаки «Урагану», можна скористатися деякими проблемами угорців у захисті, але при цьому підопічним максима Павленка самим потрібно грати більш уважно в обороні.

Що стосується чемпіонату Угорщини, то там «Халадаш» наразі посідає перше місце після тринадцяти турів. Він має у своєму активі 33 очки, у той час як у найближчого переслідувача («Араміса») 25 залікових балів.

Як ми і обіцяли, поговоримо про лідерів «Халадаша», через яких будується гра команди. Перш за все, у складі чемпіона Угорщини грає знайомий українським вболівальникам Річард Давід, який у сезоні 2015/2016 грав у складі «Раби ЕТО Дьйор» проти «Енергії» в Основному раунді Кубку УЄФА у сезоні 2016/2017 р. р., та проти «Продексіму» в Основному раунді Кубку УЄФА сезону 2016/2028 р. р., а потім грав за херсонців, коли «мельників» очолював Хаві Родрігес. Окрім того, Давід є гравцем збірної Угорщини, з якою українська збірна неодноразово перетиналась. Також грав проти «Енергії» у 2016 році іспанець Хуанра Кальво – дуже досвідчений гравець, який пограв на серйозному рівні. Лідером атак «Халадаша» цілком справедливо є основний «стовп» цієї команди Золтан Дрот, якого українські вболівальники теж мають пам’ятати по матчах за збірну Угорщини (зокрема, він попсував багато нервів команді Олександра Косенка у матчі відбору на ЧС-2016, який проходив у Дьйорі, а також у поєдинку Євро-2016 у Сербії. – А. Т.). А основним воротарем «Халадаша» є Марселл Олоштікс, який замінив Д’юлу Тота у воротах збірної Угорщини.

Враховуючи те, що поєдинки проти угорських команд як на рівні клубів, так і на рівні збірних українським колективам завжди даються важко, можна прогнозувати, що «Урагану» в матчі з «Халадашем» однозначно не буде легко. Проте, сподіваємось, що підопічні Максима Павленка сповнені рішучості завершити Елітний раунд Ліги чемпіонів на мажорній ноті, а як буде насправді – побачимо сьогодні, починаючи з 19.00 за київським часом. Трансляція поєдинку буде на офіційному Ютуб-каналі НФК «Ураган».

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*