Як вибрати твердопаливний котел? - Блог про Львів

Як вибрати твердопаливний котел?

твердопаливний котел

Тверде паливо у даний час є одним із найдешевших ресурсів для опалення. Тому з метою економії в опалювальний сезон у багатьох будинках використовуються твердопаливні котли. Що ж потрібно врахувати при виборі такого агрегату?

Потужність котла повинна відповідати тепловтратам будинку

Нинішні низькоенергетичні будинки добре утеплені і не потребують такої потужної системи опалення, як старі будівлі. Тому потужність котла повинна відповідати розрахованим тепловтратам будинку. Якісний котел можна придбати в широкому діапазоні експлуатаційних якостей, і легко підібрати варіант під відповідність і теплотехнічним параметрам свого будинку.

Який тип палива Ви використовуєте?

Перед покупкою котла необхідно визначитися, яке паливо Ви використовуєте найбільше. Найдешевшим варіантом на даний момент є котли на дровах. Раджу звернути увагу на виробника твердопаливних котлів Altep, який є лідером українського ринку твердопаливного обладнання, та ознайомитися з його асортиментом котлів на дровах https://altep.ua/catalog/kotli-na-drova.

твердопаливний котел

Як паливо також можуть використовуватися вугілля, кокс, паливні пелети та брикети. Не всі котли, але деякі дозволяють паливо вільно і просто замінювати. Наприклад, у сільській місцевості у власників пелетних котлів часто є можливість також спалювити колоди дров. У цьому випадку доцільно вибрати котел, який спалює не тільки пелети або вугілля, але, після невеликої адаптації камери згоряння, і дрова.

Також читайте:   Готуємось до ремонту. Як правильно вибирати будматеріали?

Сучасні твердопаливні котли часто потребують для своєї роботи електроенергії

Незважаючи на те, що в твердопаливному котлі горять дрова, вугілля або деревні пелети, часто доводиться також рахуватися з їх підключенням до електромережі. У той час як старі твердопаливні котли зазвичай не потребують електроенергії і можуть бути розташовані там, де немає розетки, сучасний повинен підключатися до електромережі. Найчастіше використовують так звану технологію газифікації горіння і включають вентилятор, який забезпечує надходження свіжого повітря до пальника і забезпечує повний контроль над усім процесом горіння. Електрична потужність автоматичних котлів побутового призначення становить близько 60 або 70 Вт, при повному навантаженні котла 180 Вт.

твердопаливний котел

Важливе значення має конструкція і матеріал обмінника

Великий вплив на термін служби котла, матеріал і конструкція його найбільш напруженої частини – теплообмінника. Його повинно бути виготовлено з якісної котлової плити. Вертикальний теплообмінник має менші вимоги до обслуговування і значно подовжує термін служби всього котла.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 05.01.2022 пише:

    Рахую тему не докінйя розкритою. А як жиж котли довготривалого горіння. Де пару слів про піроліз газів.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*