Євро-2022. Група «D». Іспанія – Азербайджан – 2:2 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Група «D». Іспанія – Азербайджан – 2:2 + ВІДЕО

Мирова

До цього поєдинку збірна Іспанії стабільно перемагала у протистояннях з Азербайджаном. До того ж, в разі перемоги у цьому поєдинку, «Червона фурія» вже могла би виходити зі своєї групи у чвертьфінал разом з Грузією.

Вочевидь, підопічні Федеріко Відаля хотіли б вирішити питання щодо перепустки до чвертьфіналу тут і зараз. Однак, у свою чергу, азербайджанці були готові нав’язати боротьбу іспанцям. До того ж, для підопічних Алесіо цей матч теж був важливий, оскільки в разі перемоги вони би зберігали теоретичні шанси на вихід у чвертьфінал. Тому, мотивація у Фарзалієва та компанії теж була.

Мабуть, бажання вирішити всі питання щодо володаря путівки у плей-оф достроково зіграло з іспанцями злий жарт, адже у підопічних Федеріко Відаля по ходу першого тайму мало що клеїлося в атаці. Так, піренейці володіли ініціативою, проте у контексті завершальних ударів підопічним Федеріко Відаля далеко не завжди вдавалося самемакцентований завершальний удар. Хоча з іншого боку – іспанці все-таки мали непогані нагоди для того, щоб відкрити рахунок, але ворота Кюрдова залишались у недоторканості. Що стосується збірної Азербайджану, то у складі цієї команди найбільш активним був Вілела. Кілька разів він небезпечно загрожував воротам Дідака, про що свідчить бодай би той штрафний удар, коли тільки завдяки тому, що Серхіо Лосано був на стійці, іспанці не пропустили. За такої гри у іспанців могли бути серйозні проблеми, адже вони не чекали, що футзалісти збірної Азербайджану так серйозно налаштуються на цю гру. І справді – підопічні Алесіо намагались не тільки тривожити володіння Дідака, а ще й вдало захищалося, роблячи акцент на дисципліну. Щоправда, подекуди азербайджанці фолили, і це могло призвести до сумних наслідків для підопічних Алесіо.

Але несподіванка була в тому, що саме Азербайджан повів у рахунку на екваторі першого тайму. Це сталося після того, як Вілела прострілив з лівого флангу, і Серхіо Лосано у боротьбі з Атаєвим переправив м’яч у власні ворота. Щоправда, сам Серхіо Лосано, а також Дідак апелювали до арбітрів, що Атаєв підштовхував іспанського «Буйвола», проте рефері вказали на центр майданчику. Однак, іспанці відігралися за кілька хвилин – Рауль Гомес опинився на п’ятачку, де замкнув передачу з ауту. Так рахунок став 161, і тепер здавалося, що Іспанія знайде свою гру та ще походу першого тайму зможе повести в рахунку. Однак, у підопічних Федеріко Відаля, як і раніше, не все вдавалося в атаці, та й азербайджанці при цьому виглядали більш цікаво. А вже на 17-й хвилині Атаєв скористався помилкою іспанців при виході з оборони до атаки та вразив ворота Дідака – 2:1. Зазначимо, що перед цим алесіо брав тайм-аут, під час якого просив своїх підопічних зустрічати іспанців трохи вище. І, вочевидь, поради наставника збірної Азербайджану подіяли, що і вилилося у гол Атаєва. Але при цьому в азербайджанської команди з’явилася проблема – у неї було вже п’ять командних фолів. Тому, Фінео та компанії потрібно було вдало та без порушень відзахищатися в кінці першої 20-хвилинки, щоб піти на перерву, ведучи в рахунку. Власне кажучи, азербайджанці змогли зробити це, і перший тайм залишився за ними.

Також читайте:   "Нові Імена" - переможець другої ліги аматорського футзалу Львівщини сезону 2014/2015

Головне питання у другому таймі було таке: чи втримає Азербайджан переможний рахунок? Адже було зрозуміло, що іспанці почнуть тиснути, а за таких умов вікові гравці збірної Азербайджану можуть не витримати темпу та втратити концентрацію, що могло би привести до результативних наслідків. І дійсно: на початку тайму іспанці мали кілька дуже хороших нагод для того, щоб зрівняти рахунок. Зокрема, двічі міг забивати Рауль Гомес, одного разу це міг робити Серхіо Лосано. Але якщо з ударами Гомеса Кюрдов давав собі раду, то удар «Буйвола» був геть невдалий. У відповідь на це Едуардо ледь не надіслав м’яч «за комірець» Дідаку, але влучив у поперечину. Однак, після цього іспанці почали більш активно йти до воріт Кюрдова, якому доводилось багато працювати. Один лише Чіно створив кілька моментів для того, щоб рахунок на табло «Мартіні Плаза» став рівним. А найбільш вигідний момент, мабуть, мав Сесіліо. Це Дідак підключився п’ятим польовим до атаки «Червоної фурії» та віддав класну розрізну передачу на Сесіліо, а той з близької відстані влучив у стійку. Однак, на 31-й хвилині підопічні Федеріко Відаля таки забили. Серхіо Лосано відгукнувся на передачу Мельядо з ауту та пробив метрів з дванадцяти, і Кюрдов не зміг врятувати свою команду від голу.

За такого перебігу подій можна було передбачити, що іспанці посилять тиск на ворота Кюрдова, щоб вийти вперед. І підопічні Федеріко Відаля намагались це робити, проте самі ледь не пропустили втретє. Зокрема, непоганий удар був у Човдарова, однак Дідак впорався з цим пострілом. Трохи пізніше той же Дідак не дав забити Вілелі. Зрештою, підопічні Алесіо почали переходити на гру вп’ятьох, і це означало, що азербайджанці йшли на ризик, аби зберегти шанси на продовження боротьби. І двічі розіграш зайвого міг принести дивіденди азербайджанцям, проте двічі Едуардо не вдавалося замкнути передачі від своїх партнерів по команді, а з ударами Боліньї впорався Дідак. З іншого боку, іспанці могли знайти можливість заробити дабл-пенальті, оскільки у азербайджанців знову було п’ять командних фолів. Проте, до 10-метрового справа так і не дійшла, як і не дійшла вона до того, щоб виявити переможця матчу. І підсумкова нічия фактично поставила хрест на сподіваннях збірної Азербайждану продовжити боротьбу.

Іспанія – Азербайджан – 2:2
Голи: Рауль Гомес (12), Серхіо Лосано (31) – Серхіо Лосано (10 – автогол), Атаєв (17)
Іспанія: Дідак – Ортіс, Мельядо, Рауль Гомес, Серхіо Лосано – Катела, Естебан, Чіно, Борха – Сесіліо, Рауль Кампос, Бойіс
Азербайджан: Кюрдов – Філіпіньйо, Вілела, Фінео, Едуардо – Болінья, Вассура, Човдаров, Фарзалієв – Атаєв, Багіров
Попередження: Чіно (26) – Атаєв (9), Фінео (18), Човдаров (28), Вассура (33)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*