Євро-2022. Група «С». Польща – Хорватія – 1:3 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Група «С». Польща – Хорватія – 1:3 + ВІДЕО

Польща

І хорвати, і поляки, не змовляючись, почали на старті гри своєрідну розвідку боєм. Однак, при цьому вже на старті гри Заставнік мав дві нагоди для того, щоб вразити ворота Лукетіна.

А ось перший більш-менш серйозний момент у хорватів виник на 6-й хвилині. Щоправда, він же був і курйозним, тому що Лкуетін помітив, що його колега по воротарському цеху, Калужа, трохи вийшов з воріт, і хорватський голкіпер ледь не закинув м’яч «за комірець» польському стражу воріт.

Втім, вже за дві хвилини саме «картаті» відкрили рахунок. Це сталося після того, як Хорват вийшов на оперативний простір, обіграв Калужу та пробив по порожній воротах збірної Польщі «рабоною» – у кращих традиціях легендарного Рікардіньйо, якщо згадувати гол великого португальця у ворота збірної Румунії на Євро-2018. І цей гол суттєво пожвавив гру. Окрім того, він змусив поляків думати про те, як би швидко відігратися. Однак, зробити це одразу підопічним Блажея Корчиньського не вдалося. Тим не менш, на 14-й хвилині поляки таки зробили рахунок рівним. Це сталося після помилки Хорвата при передачі, чим і скористався Холи, який вийшов на ударну позицію та пробив у дальній кут воріт Лукетіна – 1:1. Однак, раділи польські футзалісти лише п’ятнадцять секунд. Саме стільки часу знадобилося хорватам, щоб знову вийти вперед. Миттєву атаку у відповідь завершував ударом Сутон, проте, Калужа наче і відбив удар, але зробив це незграбно, і це дозволило Секулічу перевести м’яч у ворота. Хоча при повторі епізоду з іншого ракурсу здавалося, що там як раз Калужа і не зіграв, а Секуліч просто підкорегував політ м’яча після удару Сутона. Як би там не було, а рахунок став 2:1 на користь хорватів, що навряд чи входило у плани поляків. Але при цьому варто відзначити, що балканці після другого забитого голу заграли більш впевнено. Чого не скажешь про поляків. Як доказ невпевненої гри поляків – помилки калужи, яка могли привести до голу Постружина, однак 14-й номер «картатих» не влучив у ворота. Однак, на 18-й хвилині рахунок знову змінився на користь хорватської збірної. Цього разу вдало проявив себе Єловчич, який пройшов до воріт Калужи (хоча можна сказати, що продерся – так буде більш точно сказано. – А. Т.) та пробив з майже нульового кута по мимо польського голкіпера. А Кубік, який мав підстрахувати Калужу, не зміг розрядити ситуацію, оскільки не влучив по м’ячу.

Проте, «Кадра» показала характер. Принаймні, незадовго до перерви вона створила два моменти біля воріт збірної Хорватії. Двічі пробивав Лещак, і двічі хорватську збірну рятував Лукетін, не даючи полякам скоротити відставання до мінімуму та забити «гол у роздягальню». Тим не менш, ці моменти давали надію польським футзалістам на те, що вони ще зможуть сказати своє вагоме слово у другому таймі.

Також читайте:   Ліга чемпіонів. Попередній раунд. Результати поєдинків третього ігрового дня

На початку другого тайму поляки спробували активізуватися. Зокрема, на 22-й хвилині Лютецкі пробивав по воротах Лукетіна, проте воротар збірної Хорватії впорався з цим ударом. Трохи пізніше той же Лютнцкі намагався пробити поміж ніг Лукетіну, але той прикрив свій «будиночок» і не дав забити «дев’ятці» польської збірної. Надалі «Кадра» продовжувала грати активніше за хорватів, проте ця активність підопічних Блажея Корчиньського не втілювалася у гол. Хоча в одному з епізодів не обійшлося без долі везіння, коли Кубік влучив у стійку. Фактично у першій половині другого тайму поляки виглядали більш цікаво та гостро. На руку польським футзалістам було і те, що у їх хорватських візаві фактично не клеїлась гра попереду. Принаймні, до екватору другого тайму біля воріт Калужи практично не було небезпечних моментів. Але варто сказати, що це було наслідком того, що польська збірна активно грала на чужій половині майданчику. І тільки на 28-й хвилині Єловчичу вдалося нанести більш-менш небезпечний дальній удар по воротах Калужи, проте голкіпер збірної Польщі був на місці.

І в такому ключі проходив практично весь другий тайм. У хорватів був мімімум моментів, але все-таки подекуди вони таки загрожували воротам Калужи. Зокрема, в одному з епізодів мав би забивати Марінович. Але здебільшого підопічні Марінко Мавровича грали від оборони, і по ходу другої половини гри це було вже схоже на свідому гру на утримання переможного рахунку. Зрештою, поляки почали переходити на гру з п’ятим польовим, але і вона не приносила «Кадрі» бажаних результатів. Більше того – в одному з епізодів Лукетін ледь не влучив у порожні ворота збірної Польщі, проте не вистачило зовсім трохи. А вже під кінець гри хорвати навіть спробували трохи вбити час, тримаючи м’яч у себе та не йдучи вперед. І це балканцям вдалося, тому футзалістам збірної Польщі залишалося лише змиритися з поразкою

Польща – Хорватія – 1:3
Голи: Холи (14) – Хорват (8), Секуліч (14), Єловчич (18)
Польща: Калужа – Грубальські, Заставнік, Лютецкі, Крізель – Мадзенг, Холи, Марек, Солецкі – Лещак, Кубік, Смялковскі
Хорватія: Лукетін – Марінович, Єловчич, Новак, Матошевич – Постружин, Сутон, Секуліч, Хорват – Канюх, Джураш
Попередження: Секуліч (25)

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*