Євро-2022. Група «С». Польща – Словаччина – 2:2 + ВІДЕО

Польща - Словаччина

Враховуючи те, що перед цим поєдинком хорвати програли збірній Росії, а у словаків та поляків ще не було жодного очка, то логічно було би передбачити, що перемога однієї з команд дасть подарує їй надію на продовження боротьби за вихід у чвертьфінал. Тому, від матчу між збірними Польщі та Словаччини, черш за все, можна було очікувати багато безкомпромісної боротьби.

Оскільки у поляків, на відміну від їх словацьких візаві, було трохи більше досвіду поєдинків на рівні фінальної стадії Євро, то тут саме досвід мав би допомогти підопічним Блажея Корчинького. Однак, у словаків є Томаш Драговскі, який завжди може вирішити не тільки долю епізоду, а і матчу в цілому. Тому, команді Маріана Беркі було, чим відповідати «Кадрі».

Однак, саме польська збірна дуже активно розпочала матч, створюючи проблеми словацьким візаві. У деяких епізодах це навіть призводило до помилок підопічних Маріана Беркі, проте поляки цими похибками не користалися. Зрештою, на 7-й хвилині ті активні дії, які були у поляків, принесли свої плоди, коли Крізель змусив капітулювати Карпяка, який у цьому матчі замінив Обермана у воротах збірної Словаччини. Той же Крізель міг за кілька миттєвостей забити ще раз, однак цього разу м’яч пролетів поруч зі стійкою. Взагалі по ходу першого тайму поляки намагались більш активно грати на чужій половині майданчику. Однак, при цьому і словаки мали свої моменти. Кілька разів Ріцк, Доша та Смерічка змушували Калужу показувати свою воротарську майстерність, і голкіпер збірної Польщі у таких ситуаціях не підводив. А найбільш реальну нагоду зрівняти рахунок мав Драговскі, який влучив у стійку. Тим не менш, незважаючи на ці моменти, поляки виглядали трохи краще, і вони прагнули до того, щоб розвинути свій успіх, проте зробити це у першій 20-хвилинці підопічним Блажея Корчиньського не вдалося.

Словаки залишили дебют другого тайму за собою, про що красномовно стверджували ті моменти, які мав Ріцк. Цей гравець збірної Словаччини мав три хороші нагоди для того, щоб забити у ворота збірної Польщі. Однак, то Калужа ставав на заваді, то удари йшли мимо наміченої цілі. Тим не менш, це були серйозні «дзвіночки» для польської команди. А ще гучніше вони почали лунати, коли на 25-й хвилині Шевчик зміг забити у ворота Калужі, опинившись у потрібному місці та в потрібний час після розіграшу ауту. І тепер вже польській збірній потрібно було думати над тим, як би відігратися. І вже починаючи з екватору другого тайму гравці «Кадри» почали шукати ключі до воріт Карпяка, однак голкіпер збірної Словаччини грав бездоганно. До того ж, і польові гравці словацької команди непогано захищалися. Однак, на 33-й хвилині вони не змогли завадити голу, автором якого став Холи. І після того, як рахунок став 2:2, на майданчику «Ziggo Dome» почалися справжні «гойдалки», адже у будь-який момент вийти вперед могла будь-яка команда. Щоправда, у контексті гостроти створених моментів невеличка перевага була за поляками, які змушували працювати Карпяка, але той неодноразово виручав свою команду.

Також читайте:   Футзал. Adelina cup. Команда "Чак Норіс" вириває нічию у двобої з командою "Воля"

Поляки наприкінці матчу пішли на останній штурм, залучаючи Кубіка в якості п’ятого польового. Щоправда, в одному з епізодів вони ледь не поплатилися за це рішення, коли Ріцк не влучив у порожні ворота. Однак, у двох епізодах підопічні Блажея Корчинького були близькими до того, щоб вирвати перемогу, але Карпяк виручив свою команду. Тому, нічию 2:2, яка була зафіксована у цій грі, можна вважати закономірним результатом.

Польща – Словаччина – 2:2
Голи: Крізель (7), Холи (33) – Шевчик (25), Драговскі (28)
Польща: Калужа – Кубік, Солецкі, Марек, Холи – Лютецкі, Крізель, Заставнік, Смялковскі – Лещак, Войцеховскі
Словаччина: Карпяк – Ріцк, Доша, Козар, Драговскі – Шевчик, Смерічка, Затович, Бруновскі
Попередження: Лютецкі (20)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*