Футбольні інтелектуальні бої по-київськи. Частина перша - Блог про Львів

Футбольні інтелектуальні бої по-київськи. Частина перша

Інтелектуальні ігри

З чим у вас асоціюється “Що? Де? Коли?”? Думаю, багато хто з вас одразу згадає Магістрів гри: Олександра Друзя та Максима Поташова. А хтось, можливо, згадає і покійного Володимира Яковича Ворошилова. Для мене “Що? Де? Коли?”, звісно, асоціюється з Ворошиловим. Але не тільки з ним. А ще з легендарною командою Олексія Блінова, з врученням титулу Магістра гри Максимові Поташову, а також з грою мого земляка, горлівчанина Бориса Левіна, який у 1997 році здобув Малу Кришталеву сову, у 2012 році став володарем Діамантової сови, а у 2014 – Кришталеву сову, а до того очолював у Горлівці сексію юних ерудитів при Палаці дитячо-юнацької творчості (тобто, до переїзду в Москву).

А ще “Що? Де? Коли?” асоціюється у мене зі спортивною версією цієї гри.

А якщо бути точнішим, то з 2000 роком, коли у Горлівці проходив чемпіонат України зі спортивного “Що? Де? Коли?”, і там питання задавав згаданий мною Борис Левін. І, що приємно, тоді команда моєї рідної газети “Скрепка” виграла, так би мовити, на власному майданчику. Хоча я тоді не був повноцінним “скрепкером”, але з деякими представниками редакції був знайомий вже тоді. А ось сьогодні у спортивній версії “Що? Де? Коли” дебютуваав і я. Таким чином, я нарешті наважився спробувати свої сили у цій грі.

Але для початку розповім для тих, хто не розуміє, чим спортивна версія “Що? Де? Коли?” відрізняється від класичної. Створення спортивної версії “Що? Де? Коли?” йде своїм корінням у 1988 рік, коли Клуб “Що? Де? Коли?” вже залишив своє легендарне приміщення на вулиці Герцена та тимчасово “переселився” у Радінцентр. Тоді глядачі побачили нову версію “Що? Де? Коли?”, коли грала не одна команда за столом, а одночасно всі команди Клубу за своїми столами, в тому числі і закордонні команди (професори зі Швеції, дівчата з Франції, болгари на чолі з володарем Кришталевої сови 1987 року Нейко Нейковим, а також американці, у складі яких головною зіркою був Стефен Ленг. Тоді, до речі, знавці програли фінал, і, за правилами того часу, в разі поразки склад клубу на наступний сезон мав оновитись, і вже у наступному році у Клубі з’явились Максим Поташов, Федір Двинятін, Олексій Блінов, нині покійний Михайло Смирнов (саме у його команді грав Борис Левін, і саме ця команда стала першою Безсмертною у Клубі). Зараз спортивна версія “Що? Де? Коли?” є одним з найбільш популярних різновидів гри.

Також читайте:   Перший післядекретний відрив

Що стосується нинішнього турніру зі спортивної версії “Що? Де? Коли?”, то він проходив у Кутовий Паб, і тематика питань була суто футбольною. Вперше цей футбольний турнір “Що? Де? Коли?” відбувся минулого року.

І ось тепер – гра повернулась. І на цих змаганнях дебютувала команда “Аграрії і Тєря”. Чому саме така назва? Тому що деякі хлопці з нашої команди закінчили аграрні інститути. Ну, а “Тєря” – це так мене називають у середовищі фанатів гурту • КОЛІР НОЧІ •. До речі, басист цього гурту Олександр Ладичук теж був у нашій команді, і він показав дуже шикарну гру. Я ризикну сказати, що у нашій команді його цілком реально можна порівняти з легендарним Олександром Бялком – настільки високий рівень інтелекту у Ладичука.

Також зазначу, що нас було п’ятеро, і правилами це допускалося, адже у команді мало би бути від трьох до шести гравців. Ну, формату “Шоколадної казки”, коли у команді грали лише три людини (думаю, представники Донеччини зараз з теплотою згадають цю програму, де були солодкі призи від “АВК” та питання від Михаил Агранат), ми уникли, і це добре. Так що, грали майже бойовим складом.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*