Що таке SEO або для чого потрібно просувати сайт - Блог про Львів

Що таке SEO або для чого потрібно просувати сайт

SEO

Багато власників сайтів досі не впевнені – чи потрібне їм просування сайту? Адже і рекламні буклети, і візитки та інша реклама містить посилання на сайт компанії. Але за такого підходу величезна аудиторія потенційних клієнтів залишається неохопленою.

Ви хочете динамічно розвивати свій бізнес та постійно розширювати клієнтську базу? У такому разі необхідне пошукове просування сайту або SEO (з англійської search engines optimization – пошукова оптимізація), адже навіть найпрофесійніший, дорогий і креативний сайт не продаватиме, якщо ним не займатися. Грамотне SEO – ефективний та практично безпрограшний метод залучення цільової аудиторії та підвищення продажів.

Спеціалісти компанії MIRAA, яка здійснює SEO просування сайтів у Києві і по цілій Україні, поділилися з нами своїми думками про те, для чого потрібне просування і якого ефекту можна очікувати, якщо цим займатися.

Для чого потрібне просування сайту

Мережа Інтернет містить у собі мільйони (якщо не мільярди) сайтів різного змісту, наповнення та функціоналу. Якщо взяти такі поширені сегменти як туризм, доставка їжі, продажі одягу, освіта, ремонт та будівництво чи інші, то кількість відповідей результатах пошуку Google перевищить усі мислимі межі.

Голосно заявити про себе та свій бізнес, щоб почули потенційні клієнти, дозволяє професійно налагоджена рекламна кампанія в Інтернеті. Пошукове просування сайту (SEO) необхідне як один із обов’язкових та основоположних аспектів її проведення. При цьому така реклама, за умови її грамотного втілення, анітрохи не дратує. Вона природньо сприяє залученню цільового сегмента аудиторії, не впливаючи інші її частини.

Просування сайту потрібно, щоб:

  • потрапити у певну цільову аудиторію “природнім” шляхом, через пошукову систему, а не через платну рекламу. Скажімо людина, яка шукає просування сайту в Києві, напише у Гуглі відповідний запит та потрапить на потрібний сайт;
  • отримати максимально довготривалий ефект – пошукове просування працює набагато довше, ніж будь-які інші інструменти залучення трафіку;
  • покращити якість самого Інтернет-ресурсу – сайт «подобається» пошуковим системам тоді, коли він представляє інтерес для відвідувачів, тому всі заходи щодо його просування призводять до підвищення комфортності та привабливості.

Як розпочати просувати сайт у пошукових системах?

В даний час SEO як вид Інтернет-просування дуже популярний. Для того, щоб успішно та швидко просувати сайт, необхідно регулярно моніторити його позицію у видачі пошукової системи та проводити певні заходи. До них входять:

  • налаштування технічного функціоналу ресурсу відповідно до вимог «пошуковиків»;
  • наповнення якісним та сучасним контентом;
  • оптимізація структури;
  • покращення юзабіліті;
  • нарощення бази якісних зовнішніх гіперпосилань;
  • облік поведінкових факторів та ін.

Якщо комбінувати їх усіх між собою у правильному співвідношенні, застосовуючи певні професійні знання та практичні навички, то сайт доволі скоро опиниться у ТОП-10 провідних пошукових систем, зокрема Google.

Відповідні послуги пропонують багато фрілансерів і спеціалізованих компаній, таких як miraa.com.ua у різних містах та країнах. Якщо Вам потрібне пошукове просування сайту, то краще звернутися до професіоналів. Хоча можна навчитися і самому, але це вимагає дуже багато часу. При виборі компанії або приватного спеціаліста, потрібно звернути увагу на стаж, відгуки, а також портфоліо виконавця. Також можна запитати поради у партнерів, сайтами яких займаються оптимізатори.

Таким чином, пошукове просування сайту потрібне тим, хто націлений на успіх і хоче досягти його природним шляхом, гранично економічно та оперативно.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*