Євро-2022. Чвертьфінал. Португалія – Фінляндія – 3:2 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Чвертьфінал. Португалія – Фінляндія – 3:2 + ВІДЕО

Португалія у півфіналі

Збірна Фінляндії, яка стала однією з сенсацій Євро, у першому чвертьфіналі протистояла збірній Португалії. Звичайно, чинні чемпіони світу та Європи були фаворитами цього поєдинку, але, вочевидь, вони розуміли, що легко зі скандинавами точно не буде. До того ж, фінські футзалісти це наочно підтвердили на початку гри, коли намагались практично на початку гри перевести м’яч ближче до воріт Андре Соузи. Однак, по факту сталося так, що фінська збірна пропустила першою. Це сталося на 4-й хвилині, коли Афонсо Жезуш відгукнувся на передачу Пані Варели та пробив по воротах Саволайнена.

І цей гол мав дозволити португальцям надалі більше контролювати ситуацію на майданчику, однак вийшло все з точністю до навпаки. Фіни не стали закриватися, а почали діяти більш агресивно. До того ж, агресія була не тільки у спортивному плані, а й у плані локальної та психологічної боротьби – підопічні Міко Мартіча були надто заведені, грали на емоціях, і тому кілька разів арбітрам доводилося вгамовувати пристрасті на майданчику практично у самому зародку, щоб вони не роздмухувалися далі. А якщо ж відкинути емоційну складову, то Фінляндія могла швидко зрівняти рахунок, проте Піккарайнен не зміг «пробити» Андре Соузу, який правильно зайняв позицію у ближньому куті власних воріт. Але фіни дивували не тільки своєю спортивною нахабністю та емоціями. Вони здивували голом на 10-й хвилині, коли після розіграшу штрафного та силового прострілу від Аламіккотерво Хосіо вдалося замкнути дальню стійку.

Після того, як рахунок став 1:1, збірна Португалії зрозуміла, що жарти закінчились, і вони почали шукати ключі до воріт Саволайнена. Зокрема, хороші моменти мали Андре Коельйо та Пані Варела. На це фінська команда почала відповідати грою вп’ятьох, що за рахунку 1:1, та ще й у першому таймі, було ризиковано. Тим не менш, фіни показали, що вони готові, в разі чого, і до таких ходів. Також можна згадати дві спроби Хосіо пробити через себе, проте обидві ці спроби були невдалими. Так само як і невдалою була спроба Хосіо накрити Афонсо Жезуша, який на 15-й хвилині зробив рахунок 2:1 на користь збірної Португалії. Це сталося після розіграшу ауту, коли Афонсо Жезуш отримав передачу та пробив у дотик по воротах Саволайнена. Як ми вже зазначали, Хосіо не встиг накрити гравця збірної Португалії, а Саволяйнен був безсилий у цьому епізоді. Тим не менш, варто віддати належне збірній Фінляндії, яка намагалася зрівняти рахунок ще до перерви. Зокрема, в одному з епізодів Саволяйнен підключився до атаки та пробив по воротах Андре Соузи, проте м’яч пройшов у лічених сантиметрах від стійки.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Металіст 1:2 Динамо (відео)

Друга половина матчу почалась під знаком напруги. Річ у тім, що обидві команди розуміли, що будь-яка помилка може призвести до голу, і внаслідок цього обов’язково зміниться малюнок гри. Тим не менш, португальці все-таки намагалися грати першим номером, проте це було не так явно. Так, у підопічних Жоржа Браза була перевага за ударами за контролем м’яча, однак фіни подекуди намагались відповідати своїми атаками. А вже на 27-й хвилині рахунок став 2:2. Після розіграшу штрафного капітан збірної Фінляндії Аутіо пробив по воротах, і Андре Соуза не зміг виручити свою команду. Цей гол чимось нагадував другий м’яч, який у ворота збірної Фінляндії забив Афонсо Жезуш. Більше того – після взяття португальських воріт фіни пішли на емоціях вперед та спробували вийти вперед. Однак, підопічні Міко Мартіча в один момент захопились атакою, і за це їх покарав Мігель Анджело, який у середині другого тайму відзначився своїм голом у ворота Саволяйнена. Відповідно, скандинавським футзалістам знову довелося відіграватися. Однак, цього разу Аутіо та компанії не вдалося швидко відповісти своїм голом. До того ж, португальці кілька разів могли збільшити свою перевагу в рахунку. Наприклад, у двох епізодах міг забивати Андре Коельйо, ще один момент мав Пані Варела, який у цій грі був не надто помітним.

З плином часу фіни почали повертатись до гри з п’ятим польовим гравцем, але цього разу португальці були готовими до такого ходу дій з боку скандинавської команди. Щоправда, кілька разів фіни таки змусили Андре Соузу попрацювати, але воротар збірної Португалії у цих ключових епізодах грав надійно. Тим не менш, у грі підопічних Жоржа Браза була присутня нервовість, особливо враховуючи те, що за двадцять секунд до кінця другого тайму в них було вже п’ять фолів, і фінські футзалісти цілком реально могли знайти для своїх візаві шостий фол, який призвів би до дабл-пенальті. Однак, піренейці мало того, що вистояли, так ще і забили у порожні ворота збірної Фінляндії. Щоправда, м’яч після удару Пані Варели влетів у сітку вже після фінальної сирени, тому гол не був зарахований. Втім, португальці таки здобули мінімальну перемогу та стали першими півфіналістами Євро-2022, а фіни залишили чемпіонат Європи з високо піднятими головами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*