За відсутності біотуалетів де тепер нам пісяти?

Парк Франка

Вчора вашому автору нарешті вдалося повноцінно погуляти під час воєнного стану. Допоміг мені в цьому «старий друг» – велосипед. Це смішно звучить, але лише 30 березня я офіційно відкрив новий сезон. Звичайно, були би вже каталися раніше, але клята росія зі своїм нападом на рідну Україну втрутилася в наше з вами життя.

Про війну поговоримо вже у найближчих постах, а поки що про справи міські, буденні. Кататися на велосипеді – це добре, але буває й хочеться сходити в туалет. Їхав Воробус біля парку імені Івана Франка, покликала природа й вже за старою звичкою почав шукати біотуалет, який там стояв, здається все життя. Приїхав, а його там немає.

Отакої… Подумав можливо відновили роботу громадських туалетів за гроші, але ні – все зачинено й, так виглядає, щоб відновити вбиральні треба напевно з пів року. В туалет таки сходив вдома, але справа тут не в моїй потребі. Надворі весна, з кожним днем стає все тепліше й тепліше, люди багато гуляють, серед них діти, пенсіонери. Куди вони мають йти в туалет? Невже у кущі, які ще не зацвіли чи під дерево? Як на мене, це проблема.

Також читайте:   У поєдинку лідерів «Галицька здоба» та «NG Metal» переможця не виявили

Прийшов додому, заглянув на Гарячу лінію міста й натрапляю на схожий до мого запиту допис, цитую:

«В парку Боднарівка, що на Стрийській ще донедавна був біотуалет, а тут вже нема. Чи плануєте повертати на місце?».

А тепер ще цікавіше, відповідь ЛКП «Зелений Львів», яке займається якраз такими питаннями, знову цитата:

«Наше ЛКП оголошувало тендер на встановлення біотуалетів у парках. Проте ніхто не подав своїх пропозицій, тендер не відбувся. На даний час встановлення біотуалетів у парках не є можливим, у зв’язку з обмеженим фінансуванням. Дякуємо за Ваше звернення».

Так що тепер ми не маємо куди сходити в туалет. По закону можна йти в будь-який генделик, але чи впустять вас туди? Навіть не сумніваюся, прості люди будуть ходити де побачать.

За декілька хвилин проходжу біля Галицького ринку. Пригадуєте колись там теж були туалети. Зачинено…

Сміх, сміхом, але проблема дійсно є. А як буде ще тепліше, що буде з парками?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*