Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «Спортінг» (Португалія) - Блог про Львів

Фінал чотирьох Ліги Чемпіонів. Представлення учасників. «Спортінг» (Португалія)

Спортинг

З 29 квітня по 1 травня у Ризі проходитиме «Фінал чотирьох» футзальної Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 р. р. Нагадаємо, що це вже четвертий «Фінал чотирьох» Ліги чемпіонів після того, як головний клубний футзальний турнір Європи, який раніше називався «Кубок УЄФА з футзалу», змінив назву.

Цьогоріч у «Фіналі чотирьох» зіграють такі команди: «ACCS Футзал» (Франція), «Спортінг», «Бенфіка» (обидві – Португалія) та «Барселона» (Іспанія). Нагадаємо, що французький «ACCS Футзал» замінив у «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів російську «Тюмень», яка мала би грати у фінальній стадії турніру. Однак, через повномасштабне військове вторгнення Росії на територію України, УЄФА заборонив грати російським клубам та збірним у турнірах під своєю егідою. Тому, французька команда, яка фінішувала на другому місці групи «А» Елітного раунду (де також грала «Тюмень»), отримала путівку до «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів. Власне кажучи, з французької команди ми і розпочнемо знайомство з учасниками цьогорічного «Фіналу чотирьох».

Чинний переможець Ліги чемпіонів зовсім не проти повторити своє досягнення. Тим більше, наразі «Спортінг» виглядає дуже збалансованою командою, якій цілком по силах перемогти вдруге поспіль. У «левів», на відміну від їх одвічних суперників з «Бенфіки», про яких ми поговоримо нижче, не було зміни тренера – Нуно Діаш, з яким пов’язані усі успіхи «біло-зелених» протягом останніх років, надалі працює з командою, і у нього дійсно підібрався колектив однодумців, з яким можна ставити цілі та впевнено йти до їх реалізації. Тим більше, що у складі лісабонського колективу майже не відбувалося змін. Воротарська бригада Гітта – Гонсалу Португал на місці. Провідні «стовпи» – Кардинал та Зікі Те – також у складі. Хоча ми пам’ятаємо, що через ушкодження Кардинал був змушений пропустити переможний для збірної Португалії чемпіонат світу. Однак, він вже готовий допомагати «левам». І, звісно, не будемо забувати про героя фінального поєдинку литовського чемпіонату – Пані Варелу. Його тандем з Зікі Те вже зараз називають однією з найбільш небезпечних зв’язок у сучасному європейському футзалі. Окрім того, у «Спортінга» є ще і такі гравці, як Алекс Мерлім та Діего Кавінато, які теж можуть сказати своє вагоме слово. Особливо це, звичайно, стосується Мерліма. А капітан команди Жоао Матуш – це не тільки лідер «Спортінга», а і його серце та душа.

Також читайте:   Футзал. Перша ліга Львова. "Максимус" 2:6 "Нові імена"

Якщо ми вже заговорили про чемпіонат світу, який торік проходив у Литві, то нагадаємо, що у нинішньому склади «біло-зелених» грають сім футзалістів, які у складі збірної Португалії здобули титул чемпіонів світу (з Кардиналом могло би бути і вісім). Тобто, можна сміливо казати, що наразі «Спортінг» – базовий клуб збірної Португалії. Зважаючи на всі перелічені статуси та регалії гравців, можна цілком справедливо вважати, що «Спортінг» цілком реально може підтвердити свій статус фаворита і захистити титул.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*