Кольоровий бісер, як життя яскраве – вироби з бісеру своїми руками - Блог про Львів

Кольоровий бісер, як життя яскраве – вироби з бісеру своїми руками

Бісер

«КОЛЬОРОВИЙ БІСЕР ЯК ЖИТТЯ ЯСКРАВЕ – ВИРОБИ З БІСЕРУ СВОЇМИ РУКАМИ».

Таку назву має один із видів занять, започаткованих бібліотекою для дітей, які приїхали на Львівщину із зон бойових дій.

Реагуючи на виклики суспільства у воєнний час, за сприяння департаменту освіти і науки Львівської ОВА, бібліотека організовує дозвілля дітей за кількома напрямами.

14 квітня в приміщенні бібліотеки на вулиці Зеленій (будинок № 24) відбулось перше заняття з бісероплетіння, яке провела провідний бібліотекар Надія Помфюк. Цей вид рукоділля насамперед сприяє розвитку творчих здібностей, формуванню відчуття прекрасного, має практичне застосування. Виробами із бісеру можна прикрасити свій одяг, речі, предмети побуту тощо.

Також загальновідомо, що робота з бісером є заспокійливою. Бо при перебиранні, нанизуванні бісеру активуються нервові закінчення на пальцях людини, де знаходиться безліч біологічно активних точок, покращуючи тим самим дрібну моторику. Тому заняття бісероплетінням дуже корисне дітям.

Також читайте:   Хранителька пам'яті про Євгена Безніска: Зустріч із Лесею Безніско

З великим задоволенням діти працювали, тішились виготовленими своїми руками роботами. Надзвичайно приємно бачити на обличчях дітей війни посмішки, розділяти з ними щасливі хвилини.

Робота з дітьми проводиться і в інших напрямах в рамках реалізації проєкту «Читай! Розвивайся! Твори!» (координатор – Ярослава Сокольська, заступник директора КЗ ЛОР ЛОНПБ).

Матеріали для занять з бісероплетіння придбані за кошти, зібрані простими американськими громадянами, які щиро вболівають за українських дітей в часі війни і в такий спосіб долучаються до організації їхнього цікавого, корисного, радісного дозвілля.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*