Наші за кордоном-4: огляд виступів українських легіонерів - Блог про Львів

Наші за кордоном-4: огляд виступів українських легіонерів

За кордоном

У черговому огляді подій за участі українців та українок у закордонних чемпіонатах розповідаємо про результати наших співвітчизників та співвітчизниць у матчах ігрового тижня.

Польща

Розпочинаємо з чемпіонату, де представництво українців є найбільшим. У польській Екстраклясі за їхньої участі відбулися одразу сім поєдинків.

Максим Малиновський провів свою другу зустріч за «Рекорд». На цей раз представник юнацької збірної України голами не відзначився, однак, колектив з Бєльсько-Бяли зумів здолати «Футзал Лещно» на виїзді – 4:2. Як результат – ще три очки до скарбниці. «Рекоридсти» і надалі продовжують посідати другу сходинку у турнірній таблиці.

«AZS UW» Віталія Лісниченка та Дениса Ліфанова, на жаль, продовжив серію з неприємних результатів. На цей раз варшавська команда зазнала поразки від одного з представників зони вильоту – бялистокського «МОКСу», який нещодавно очолив український фахівець Олександр Даниленко. Столичний колектив поступився з рахунком 0:5 на власному майданчику, а українці голами не відзначалися. Після 24-го туру «AZS UW» опустився на десяте місце.

Продовжив переможну ходу лідер чемпіонату – «П’яст». На цей раз команда з Глівіце на виїзді переграла «Тім Леброк» – 7:2. У складі господарів один з голів на свій рахунок записав українець з польським паспортом Віталій Колесник. Відзначимо, що його команда у турнірній таблиці розмістилася на дванадцятій позиції.

У ще одному поєдинку, який проходив у Варшаві «Легія» приймала «Ред Девілс». Команда з Пнєв прибула до столиці без Максима Паутяка, але з Дмитром Камеком та Микитою Сторожуком у складі. До слова, свого часу Сторожук грав під орудою Камека у покровському «Титані». Натомість, зараз Дмитро поєднує функції асистента тренера та гравця у складі «дияволів». Щодо самого матчу, то вже на дев’ятій хвилині гості були попереду з рахунком 2:0. Втім, провали наприкінці кожного з таймів дали «Легії» змогу оформити вольову звитягу – 3:2. Українці голами у поєдинку не відзначалися. Як підсумок, саме варшавці обійшли команду з Пнєв на одне очко й посунули її на восьмий щабель турнірної таблиці.

«Гурнік» без Сави Лутая та Олександра Нагайцева у складі на своєму майданчику приймав «Клірекс» Микити Можейка. Команда з Полковіце протягом усього матчу знаходилася у ролі колективу, який змушений наздоганяти суперника, але так і не зуміла цього зробити. Гості здобули перемоги з рахунком 4:3, а Можейко голами не відзначився. Після цієї поразки відстань «Гурніка» від «МОКСа», який посідає чотирнадцяту сходинку збільшилася аж до одинадцяти очок. Натомість, команда з Хожува піднялася на одинадцяте місце.

Подвійне дербі відбулося в Ополе, куди завітав бржезький «Гредар Фіт-Морнінг». По-перше, обидва міста розділяє всього 40 кілометрів. По-друге у цей вечір Вадим Іванов та Сергій Філь протистояли Романові Смирнову та його підопічним. Для себе тут маємо відзначити одного з найкращих бомбардирів команду В’ячеслава Кожемяку та воротаря Андрія Зайця, який до заявки не потрапив. Перед початком зустрічі фаворитом був саме «Дреман» адже цей колектив посідав четверту сходинку турнірної таблиці. Втім, дербі вийшло у найкращих традиціях сусідських протистоянь, а гості здобули мінімальну перемогу – 3:2. Другий гол у складі команди з Бржега забив саме В’ячеслав Кожемяка. Для українського стовпа це взяття воріт стало дев’ятим у сезоні. Поразка збільшила відстань «Дремана» від третьої сходинки до десяти балів. Щоправда, і «Футзал Лешно», який посідає п’ятий щабель відстає аж на дванадцять пунктів. У свою чергу, «Гредар Фіт-Морнінг» піднявся на дев’яте місце.

З українським результативним слідом пройшов і заключний матч туру, в якому «Ред Дрегонс» на власному паркеті приймали «Торунь». Господарям, аби піднятися з зони вильоту, потрібно було перемагати. Після першого тайму торунська команда була попереду – 3:2. Втім, вдала друга половина принесла звитягу колективу з Хойніце – 4:3. Один з голів на свій рахунок записав ще один український бомбардир – Олег Негела. Для нього це взяття воріт стало чотирнадцятим у сезоні. Натомість, «дракони» піднялися на тринадцяте місце й на два очки відірвалися від «МОКСа».

Також читайте:   Чемпіонат Португалії. "Бенфіка" та "Спортинг" визначать чемпіона

Казахстан

У рамках 31-го та 32-го турів «Байтерек» Олега Солодовника завітав в гості до передостанньої команди чемпіонату – «Рахмета» з Актобе. Перший поєдинок уральці завершили впевненою звитягою – 8:4. Натомість, у повторній зустрічі господарі взяли реванш – 5:3. Тож, «Байтерек» втратили шанс обійти «Актобе» й з 33-ма очками залишилися на шостій сходинці.

Молдова

Тріумфально завершив чемпіонат «Ністру» українців Олега Гасюка та Андрія Ременця. В останньому турі цим колективом був подоланий срібний призер попереднього чемпіонату – «Стяуа Дентал» – 6:1. Таким чином, «Ністру» зумів відірватися від «Клік Медіа» на три очки й завершити чемпіонат в якості володаря золотих медалей. Додамо, що у фінальній зустрічі два голи на свій рахунок записав Андрій Ременець. Загалом за шість проведених матчів український універсал забив аж 16 м’ячів й увійшов до вісімки найкращих бомбардирів Національної дивізії.

Іспанія

Перейдемо до піренейських баталій. В Іспанії всі матчі за участі наших співвітчизниць завершилися перемогами. У рамках Прімери «Торребланка» завітала до «Райо Махадахонди». Амандінья і компанія все завершили досить легкою звитягою – 6:2. Такий результат дозволив команді з Мелільї піднятися на п’яте місце у турнірній таблиці. Відзначимо, що у складі гостей перший тайм у воротах провела Вікторія Кислова.

У Сегунді перемогою відзначили свій дебют у складі «Амареля» Христина Степаненко і Дарина Ткаченко. Лідер групи 1 переконливо переграв «Енвіалію» у перенесеному домашньому матчі – 6:2. Українки голів не забивали. Втім, їхня команда продовжує перебувати на першій сходинці зі 100-% показником перемог після 21-го зіграного поєдинку.

Ще один переможний дебют відзначаємо у групі 4, де резервна команда «Алькоркона» переграла «Унамі» у виїзній зустрічі – 5:4. У складі гостей перший матч провели Віра Дятел та Поліна Дрозд, але голами українки не відзначилися. Після 31-го зіграного поєдинку «Алькоркон» посідає восьму сходинку.

Надемоційну перемогу здобули ще три українки – Наталія Митрофанська, Юлія Форсюк та Ксенія Гриценко. Їхній «Коста Сур» зумів здолати «Сан Фернандо», який розташовувався на шостій сходинці. Після першої половини зустрічі гості були попереду – 3:1. Втім, у другому таймі гол Форсюк скоротив різницю у рахунку, а результативний удар Гриценко на останніх секундах приніс «Коста Сур» вольову звитягу – 4:3. Також весь матч у воротах господарів відіграла Наталія Митрофанська. Команда українок після цієї звитяги продовжує перебувати на 15-ій позиції.

Португалія

Менш успішними видалися матчі за участі українок у чемпіонаті Португалії. Ксенія Бурлаченко встигла відіграти за першу та другу команди «Квінти Ломбош». Втім, на жаль, обидва поєдинки завершилися поразками. У Прімейрі один з лідерів чемпіонату лісабонський «Спортинг» зумів вирвати перемогу наприкінці зустрічі – 4:3. Після 22-ох зіграних матчів «Квінта Ломбош» посідає 10-те місце. Натомість, у Сегунді випробування лідером – «Вендою Луіса» ознаменувалося для резервної команди більш прикрою поразкою. Поєдинок завершився з рахунком 9:2. Щоправда, обидва голи у складі гостей саме на рахунку Бурлаченко. Відзначимо, що Яна Дичко не зуміла допомогти своєму клубу через травму. У другому дивізіоні «Квінта Ломбош В» посідає шосту сходинку.

Поразкою завершив тиждень й «Інтернасьональ» Анастасії Терех та Ірини Дубицької. Щоправда, остання через травму не вирушила на виїзний поєдинок. Команда з Евори поступилася «Гафаньї» з рахунком 0:2. У складі гостей другий тайм у воротах відіграла Анастасія Терех. Після цієї невдачі «Інтернасьональ» опустився на п’яту сходинку.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*