Купівля вживаних кузовних деталей. На що звертати увагу? - Блог про Львів

Купівля вживаних кузовних деталей. На що звертати увагу?

Купівля вживаних кузовних деталей

Ремонт кузова – це задоволення не з дешевих. Нові деталі мають високу вартість. Щоб зекономити, можна віднайти вживані деталі. Вони цікаві не тільки з точки зору ціни. На деякі автомобілі нові вироби не знайти через великий вік автомобіля.

Які деталі можна купувати у стані б/в?

Не усі деталі автомобілю можна без ризику замінити на вживані. Наприклад, не варто економити на подушках безпеки, сайлентблоках тощо. Це ж стосується лобового скла.

Серед вживаних кузовних деталей хороший залишковий ресурс можуть мати:

  • пороги;
  • крила;
  • передній та задній бампери;
  • решітка радіатору;
  • двері;
  • кронштейни.

Шукати вживані автозапчастини можна на дошках оголошень та в майстернях з розбору. Сьогодні розборка Golf, Chevrolet та інших автомобілів є майже у всіх середніх та великих містах. Дізнатись про наявність певних виборів можливо, зв’язавшись безпосередньо з представником такої розборки.

автозапчастини

Як обирати вживані кузовні деталі?

Не усі вживані запчастини однаково якісні. Деякі продавці намагаються приховати реальний стан, що ускладнює вибір. При купівлі деталей краще заручитись підтримкою спеціаліста у цій сфері. Шукати запасні частини краще у перевірених місцях з офіційною реєстрацією. Якщо це авторозбірка, то можна пошукати про неї відгуки в Iнтернет.

Перелік пунктів, на які варто звернути увагу:

  1. Чи мінялась геометрія деталі?
  2. З якого транспортного засобу були зняті запасні частини?
  3. Яка товщина ЛКП? Рекомендується взяти з собою товщинометр. За допомогою цього пристрою можна легко дізнатись товщину фарби на бамперах, крилах.
  4. Чи проводились роботи з захисту металу від корозії?
    vЧи рихтувались деталі?

  5. Важливим є питання відсутності робіт по зварюванню. Наявність швів зменшує термін служби.

Обов’язково треба просити продавця вислати вам фото потрібної деталі. Це зменшить ризики того, що Ви отримаєте неякісний товар.

Ще одним важливим параметром є ціна. Потрібно порівняти ціні у різних продавців. Якщо вони завищені, то вигідніше буде придбати нову деталь. Добре, коли продавець може дати гарантію на вживані запчастини. Звісно, її мають видавати у письмовому виді.

Щоб підібрати відповідні деталі, варто скористатись ВІН. Знайти його можна в документах на автомобіль, а також на деяких частинах корпусу. Якщо ВІН не вдалось віднайти, допоможе рік випуску транспортного засобу, точна модель.

Вживані запасні частини – це чудова можливість для економії, але й відповідальність збільшується. Потрібно зважено підійти по підбору, щоб мінімізувати можливі ризики.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*