Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Бенфіка» - Блог про Львів

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Бенфіка»

Бенфіка

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Бенфіка».

Лісабонські «орли» цілком реально вийти до фіналу Ліги чемпіонів. І після того, як у першому таймі півфінального матчу проти «Барселони» підопічні Пулпіса вели 3:0, то здавалося, що інтриги у другій 20-хвилинці вже не буде.

Так, історія світового спорту знає багато різних «камбеків». Однак, якщо чесно, не вірилося в те, що «Барселона» зможе перевернути все догори дригом. Але це сталося. Чому? Можливо, «червоно-білі» занадто рано повірили у перемогу. Можливо, десь втратили концентрацію, і це, до речі, цілком реально можна пояснити як причину пропущеного голу на початку другої 20-хвилинки. Але, мабуть, усе й одразу та у комплексі. І після голу Матеуса на початку другого тайму «Бенфіка» втратила з уваги той момент, коли «Барселона» почала поступово набирати хід. Так, тривожні сигнали були ще у першому таймі, коли «Барса» трохи більше володіла ініціативою та трохи частіше била по воротах «Бенфіки». Однак, шикарна гра Андре Соузи давала багато впевненості польовим гравцям португальської команди. А 3:0 на користь «червоно-білих» по ходу вже першої половини гри були вагомим аргументом на всі дії іспанців. І, до того ж, не забуваємо про те, як класно «Бенфіка» грала у захисті, покладаючись, перш за все, на дисципліну. Це стало для команди Хесуса Веласко сюрпризом, так само як і високий пресинг, у якому дуже важливу роль відігравав Вінісіус Роша, котрий буквально тиснув на опонентів.

Однак, як ми вже зазначали, у другому таймі для «Бенфіки» все пішло не так. Про перший пропущений гол та втрату ініціативи ми вже казали. Хоча після дуже вдалого першого тайму це здавалося трохи дивним. Але тут варто звернути увагу на ще один момент. А саме – фактор Феррао. У стані «Бенфіки» чудово знали про те, що зірковий бразильський «стовп» «Барселони» не грав у кількох попередніх матчах чемпіонату Іспанії, тому невідомо, у якій формі він підійшов до «Фіналу чотирьох».

Тим не менш, той самий гол п’ятою від Феррао, після якого рахунок став 3:2, вплинув на подальшу ситуацію на майданчику, як би «орли» цього не хотіли. Так, вже потім, коли «Барселона» таки вийшла вперед завдяки двом голам Дієго, «Бенфіці» вдалося уникнути поразки в основний час та перевести гру в екстра-тайми. Однак, психологічна перевага над «синьо-гранатовими» була втрачена. І навіть якби гра перейшла у серію пенальті, то не факт, що «Бенфіка» змогла би її виграти, навіть з урахуванням того, що тоді у воротах, швидше за все, з’явився би Дієго Ронкальйо. Однак, «Барса» тоді була на куражі, і це була би її перша перевага у теоретичній серії пенальті. А другою міг би стати і Мігель Фейшас, який вже приніс у цьому сезоні для «Барселони» перемогу в Кубку Іспанії саме у серії пенальті. В тім, як би то не було, а всі сподівання «Бенфіки» на фінал перекреслив гол Адольфо за 17,9 секунд до кінця другого екстра-тайму…

Також читайте:   Кубок ліги (U-17): результати матчів останнього ігрового дня

Як після такого виходити на матч за третє місце? Звичайно, складно. У «Бенфіки» був день відпочинку для того, щоб проаналізувати усі свої помилки. Але тут вже і клас гравців лісабонської команди був вищим – це було видно по грі. Однак, спробуємо ризикнути та висловити наступну думку. Звісно, для «Бенфіки» завданням-мінімум був вихід до фіналу. Однак, на нашу думку, підсумкове третє місце у «Фіналі чотирьох» – це як раз те, що «червоно-білі» реально заслуговували, при всій повазі до них. Чому? По-перше – розклади перед півфінальним матчем з «Барселоною» були явно не на користь «Бенфіки». По-друге – «Бенфіка» лише перший сезон грає під керівництвом Пулпіса. Так, вже видно, за рахунок чого він робитиме саме свою команду. Але в цьому сезоні «Бенфіці», перш за все, потрібно було перебудуватися з тієї гри, яку багато років пропагував Жоел Роша. Тому, справжню «Бенфіку» Пулпіса ми, вочевидь, побачимо вже у наступному сезоні.

Це ще не все, далі неодмінно буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*