Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Спортінг» - Блог про Львів

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Спортінг»

Спортінг

Підсумки “Фіналу чотирьох” Ліги чемпіонів – 2022 . «Спортінг»

Вже колишній переможець Ліги чемпіонів навряд чи зможе занести собі цей «Фінал чотирьох» до активу. Особливо результат фінального поєдинку проти «Барселони». Зараз вже можна багато чого сказати, але склалося таке враження, що підопічні Нуно Діаша були у фіналі приреченими на поразку. Невже на них так справила враження перемога «Барси» у півфіналі над «Бенфікою»? Чи це вже у фіналі переможний настрій іспанської команди так вплинув на «левів»?

Зараз багато можна казати, що було би, якби суперником «Спортінга» у півфіналі замість французького «ACCS» була би російська «Тюмень», з якою у «біло-зелених» свої рахунки. Нагадаємо, що саме «Тюмень» «закрила шлагбаум» перед «Спортінгом» до «Фіналу чотирьох» у сезоні 2019/2020 р. р., і тоді лісабонський клуб був змушений розпрощатися зі своїм титулом чинного (на той момент) переможця Ліги чемпіонів. І тоді, при всій повазі до чемпіона Франції, у португальської команди не було би такої відчутної різниці у класі, яка була помітна під час поєдинку. Вона би, швидше за все, нівелювалася. До того ж, у «Спортінга», як ми казали вище, було би бажання взяти реванш у «Тюмені». Що стосується «ACCS», то «леви» грали з цією французькою командою в цьому сезоні та змогли здобути перемогу з рахунком 4:3. Тобто, підопічні Нуно Діаша вже знали сильні та слабкі сторони своїх візаві. До того ж, на їх боці був досвід попередніх фіналів. «Спортінг» переважав французів і командно, і індивідуально. До того ж, зіграв на десять хвилин менше за «Барселону». Але це не стало перевагою «левів». Підсумковий рахунок на табло «Арени Рига» після фіналу з «Барсою» красномовно свідчив про те, що «Спортінгу» доведеться змиритися з втратою титулу найкращої футзальної команди Європи.

Безумовно, не можемо ми не згадати фактор Пані Варели. Цей гравець, який став одним з тих, хто приніс перемогу «Спортінгу» у 2021 році, дуже сильно підвів свою команду, отримавши у півфіналі проти «ACCS Футзал» пряму червону картку за фол проти Боліньї. І, можливо, саме Пані Варели, з його вмінням пожвавити гру та забити важливий гол, знадобився би «Спортінгу» у фіналі. Однак, він був змушений спостерігати з трибун «Арени Рига» за поразкою своєї команди у фіналі. А ще не вистачало команді Жоао Матуша. Він виводив на майданчик свою команду з капітанською пов’язкою на обидва матчі «Фіналу чотирьох», але потім майже одразу зі стартовим свистком поступався своїм місцем на майданчику Кардиналу або ще комусь. У фіналі Жоао Матуш мав дуже мало ігрового часу, і це теж десь вплинуло на гру «Спортінга». Тим більше, якщо згадати, як Жоао Матуш вміє завести своїх партнерів по команді саме перебуваючи на майданчику. Багато чого можна було чекати і від провідних «стовпів» «Спортінга» – Кардинала та Зікі Те. Кардинал, так само як і Жоао Матуш, може завести свою команду власними діями на майданчику. Окрім того, всі чудово знають, як Кардинал вміє провокувати своїх візаві. З «Барселоною» цей прийом майже не пройшов. Так, був один епізод, коли Кардинал змусив трохи завестися суперника, однак не більше того. І, відповідно, психологічно вивести з рівноваги гравців «Барселони» не вдалося. Що стосується Зікі Те, то він не зміг показати свій високий потенціал бодай би на 50 відсотків. Окрім того, кілька разів після його помилок у ворота «Спортінга» забивались голи. Тому, навряд чи Зікі Те зможе занести собі до активу цей «Фінал чотирьох».

Також читайте:   Бразильські футболісти провели виставковий матч проти аматорів зі Львова

Отже, приходимо до висновку. Те, що «Спортінг» не зміг захистити свій чемпіонський титул, було логічно та справедливо. Питання в іншому: які будуть зроблені висновки?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*