Як вибрати ліжко у спальню - Блог про Львів

Як вибрати ліжко у спальню

ліжко

Спальня – одна з найважливіших кімнат у кожному будинку. Там ми починаємо і закінчуємо кожен свій день. Тому важливо, який у нього характер і стиль. Колір, денне світло, розташування дверей і вікон, а також підбір відповідних меблів визначають зовнішній вигляд і настрій спальні.

Однією з головних деталей у спальнях є, звичайно ж, двоспальні ліжка. Якщо ми хочемо, щоб спальня була затишною, варто задуматися про покупку м’якого ліжка, тобто з тканини, шкіри або екошкіри. Як вибрати зручне ліжко? На що звернути увагу при покупці?

Розміри ліжка

Починати вибирати ліжко слід з його розмірів. Коли наша спальня має великий розмір, ми можемо вибрати будь-який розмір ліжка, тому що ніщо не обмежує нас. Однак у ситуації, коли спальня нашої мрії менша, ми не можемо дозволити собі купити велике ліжко, ми повинні бути обережними з кожним сантиметром площі спальні.

Вибираючи ліжко, ви зазвичай вказуєте внутрішні і зовнішні розміри ліжка. Що це саме означає?

  • внутрішній розмір – це розмір спальної поверхні, тобто матраца, який визначається двома параметрами – шириною і довжиною;
  • зовнішній розмір – це загальний розмір ліжка – його ширина, довжина і висота.

Висота узголів’я

У ситуації, коли спальня розташована, наприклад, на мансарді, варто звернути увагу на висоту узголів’я ліжка, тобто спинки ліжка, і відрегулювати її на висоту колінної стіни. Аналогічно, якщо ми плануємо розмістити предмет меблів, наприклад, під вікном. Ширина і довжина ліжка визначаються товщиною каркаса, тобто бортиками ліжка. Як правило, найтонші бортики приблизно по 4-5 см. з кожного боку, тому ліжко займе на 8-10 см. більше розміру нашого матраца.

Буває також, що спальня дуже маленька – тоді варто розглянути континентальне ліжко, де м’яка основа ліжка має точно такий же розмір, як і розмір матраца, тоді ми заощадимо простір, максимізуючи спальну зону. Тоді ідеально підійде система SMART з підголівником, підвішеним над матрацом. Незалежно від того, чи виберемо ми каркасне ліжко чи ліжко континентальне, варто подумати про те, щоб кожне ліжко обладнати додатковим сховищем, наприклад, контейнером, де можна зберігати запасні постільні білизни на випадок відвідування гостей.

Стиль спальні

Розмір ліжка – це лише перший з багатьох варіантів, які нас чекають. При виборі ліжка варто враховувати стиль нашої квартири – широкий асортимент м’яких ліжок дозволяє підібрати модель, яка відповідає характеру спальні. Ми можемо вибрати ліжка в гламурному, сучасному, класичному, дизайнерському, індустріальному стилі або зробити акцент на комфорт і вибрати ліжко з регульованими, рухомими спинками. Це ідеальне рішення, коли ми любимо читати книгу або дивитися телевізор у ліжку.

Тип оббивної тканини

Останнім, але не менш важливим аспектом нашого ліжка є матеріал, з якого воно буде виготовлене. Вибираючи м’яке ліжко, ми турбуємося про довговічність і вплив бруду, який важко видалити. Проте ми можемо вибрати тканини з високою стійкістю до стирання, які легко очищаються, гідрофобні та безпечні для тварин. Волокна тканин, які легко очищаються, покриваються на стадії виробництва спеціальними молекулами, які захищають від проникнення бруду всередину, завдяки чому більшість плям можна видалити водою, чорнильними плямами, наприклад, від ручки, олівця або фломастери, видаляються з екошкіри шкільною гумкою або у разі більш стійких плям етиловим спиртом. Гідрофобні властивості ускладнюють вбирання пролитої рідини в тканину, пролита рідина збирається на її поверхні у вигляді легко знімних крапель.

Тканини, придатні для домашніх тварин, безсумнівно, будуть найкращим вибором для любителів собак і кішок. Ці вироби стійкі до затяжок, викликаних подряпинами, а також довговічніші та їх легше чистити. Для людей з алергією на пилових кліщів відмінним вибором стануть шкури та екошкіра, їх можна вологе чистити вологою ганчіркою.

Колір тканини оббивки

Крім властивостей тканини, важливий і її колір, цей вибір залежить тільки від нашої фантазії. Однак варто пам’ятати, що певні кольори можуть оптично збільшити (світлі кольори) або зменшити (темні кольори) спальні. Вони також можуть впливати на наш настрій – відтінки сірого, бежевий, фіолетовий і темно-синій мають розслаблюючий ефект. З іншого боку, інтенсивні відтінки зеленого, жовтого, помаранчевого або червоного мають сильну енергетику.

Давайте подбаємо про атмосферу спальні, вибравши м’яке ліжко – оксамит і велюр додадуть нашому інтер’єру приємний характер і зігріють його. Хто б не хотів прокидатися у зручному, м’якому і приємному на дотик ліжку?

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*