Чемпіонат Іспанії. Фінал. Матч № 1. «Барселона» – «Пальма Футзал» – 4:2 - Блог про Львів

Чемпіонат Іспанії. Фінал. Матч № 1. «Барселона» – «Пальма Футзал» – 4:2

Перший матч

Перша гра фінальної серії плей-оф чемпіонату Іспанії мала пройти на майданчику «Барселони». І майже переповнена «Палау Блауграна» дуже хотіла побачити, як підопічні Хесуса Веласко зроблять свій перший крок до захисту чемпіонського титулу. З іншого боку – «Пальма Футзал» була явно у хорошому настрої після історичного виходу до фіналу, який, до того ж, подарував острів’янам путівку до Ліги чемпіонів. Але у «Пальми» був один дуже важливій мінус – відсутність досвіду саме таких статусних ігор, які вирішують долю чемпіонства. Тут, звісно, «Барселона» може дати фору.

Тим не менш, гості майже одразу показали, що готові зробити сюрприз господарям «Палау Блауграна» – це Елой Рохас міг забивати вже на 2-й хвилині. На це «Барса» відповіла моментом від Піто, який скористався пасом від Адольфо, але не переграв Фабіо. Тим не менш, вже скоро «Барселоні» вдалося відкрити рахунок завдяки зусиллям Дієго, який за рахунок швидкості залишив поза спиною Шагінью, а потім змусив Фабіо витягати м’яч з сітки власних воріт. Але «Пальма» гідно відповіла ближче до середини першого тайму, коли Ігор зміг протаранити оборону «Барси» та пробити по воротах Дідака. Цим голом «Пальма» показала, що готова чинити опір «Барселоні» як мінімум у першому матчі серії. І дійсно – підопічні Антоніо Вадільйо дуже гідно протистояли чинному чемпіону Іспанії у першому таймі, але головні «козирі» атаки острів’ян, на жаль для них, так і не могли сказати своє вагоме слово. Мова, перш за все, йде про Дієго нунеша, який «поховав» «Хаен» та «пробив» «Пальмі» шлях до фіналу. Але на фоні гідної гри «Пальми» якось усі забули про Дієго, який чекав на свій шанс, щоб про себе нагадати. І «сімці» «Барселони» таки вдалося про себе нагадати на 16-й хвилині, коли він змістився з лівого флангу в центр та пробив по воротах Фабіо – 2:1. Варто сказати, що Дієго був одним з головних моторів «Барселони» у першому таймі, тому насправді його забиті голи у першій 20-хвилинці мали дуже важливе значення для «блаугранас».

Щоправда, «Пальма» мала шанс зрівняти цифри на табло «Палау Блауграна» ще у першому таймі, коли Матеус Родрігес привіз своїй команді шостий фол, а до свого пасиву – жовту картку. Однак, Манкусо не зміг переграти Дідака з 10-метрової позначки, і багато в чому саме завдяки «сейву» свого воротаря в епізоді з дабл-пенальті «Барселона» пішла на перерву, ведучи в рахунку.

Другий тайм розпочався з неприємностей для «Барселони». Дідак невдало вибив м’яч, і цим скористався Дієго Нунес, який зрівняв рахунок. Такий трохи курйозний «гол з роздягальні» явно не входив у плани «Барселони», але тепер «синьо-гранатовим» довелося звикати до того, що все доведеться починати спочатку. Але навіть не це було головне, а те, що цей пропущений гол фактично розладив гру «Барси» в атаці. У підопічних Хесуса Веласко не все було гаразд як з побудовою атак, так і з завершенням. І на цьому фоні – «ПАальма», яка мала два хороших моменти, однак Ігору та Манкусо не пощастило. І ці нереалізовані підопічними Антоніо Вадільйо моменти були одними з ключових епізодів другого тайму. Але по-справжньому ключовим епізодом став гол Адольфо, який 8-й номер «Барселони» забив незадовго до екватору другого тайму. Він фактично повторив трюк Дієго – змістився з лівого флангу в центр та пробив – Фабіо виявився безсилим допомогти своїй команді.

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів. "Нові Імена" втрачають перемогу у матчі з "Львівськими Резервами"

Рахунок 3:2 на користь «Барселони» значно пришвидшив саму гру, яка тепер пішла на зустрічних курсах. При цьому, «Пальма» подекуди атакувала більш швидко, але при цьому більш небезпечно. І це було зрозуміло, адже гостям потрібно було відіграватися. Проте, змусити Дідака втретє капітулювати Кайнану та компанії не вдавалося. А ось «Барса» на 34-й хвилині поставила перед своїми візаві нову задачу – відіграти два м’ячі. Сталося це після того, як Феррао зміг пробити крізь двох захисників, які не змогли завадити належним чином пробити гравцеві «блаугранас».

Логічно, що після цього рано чи пізно «Пальма», якщо вона хотіла врятувати гру, мала би піти з п’ятим польовим. І дійсно – десь за три хвилини до кінця другого тайму Елой Рохас пішов грати зайвим гравцем. «Пальма» намагалась грати більше через контроль, проте це не призводило до реальної гостроти. Щоправда, за хвилину до кінця тайму Ігор міг скоротити рахунок до мінімуму, але Дідак врятував свою команду. І це, по суті, був вирішальний момент першої фінальної гри, яку «Барселона» змогла довести до перемоги.

Зазначимо, що другий матч фінальної серії чемпіонату Іспанії відбудеться 25 червня.

«Барселона» – «Пальма Футзал» – 4:2

Голи: Дієго (5, 16), Адольфо (28), Феррао (34) – Ігор (9), Дієго Нунес (21)
«Барселона»: Дідак – Андре Коельйо, Адольфо, Дієго, Піто – Ортіс, Серхіо Лосано, Матеус Родрігес, Феррао – Марсеніо, Ескердінья
«Пальма Футзал»: Фабіо – Дієго Нунес, Томас, Елой Рохас, Ігор – Шагінья, Манкусо, Кайнан, Гордільйо – Марлон,
Попередження: Матеус Родрігес (18), Серхіо Лосано (28), Дієго (31) – Марлон (27), Дієго Нунес (33)
На 18-й хвилині Манкусо («Пальма Футзал») не реалізував 10-метровий (воротар).
Рахунок у серії – 1:0

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*