Мінімалізм в інтер’єрах – про що потрібно пам’ятати? - Блог про Львів

Мінімалізм в інтер’єрах – про що потрібно пам’ятати?

Мінімалізм

Ви на етапі меблювання квартири? А може, ви мрієте про мінімалістичний будинок? Ви людина, яка практикує мінімалізм у житті? Ваша мрія – це дизайн квартири, характерною рисою якого стане мінімалістичний стиль? То що ж потрібно пам’ятати, облаштовуючи мінімалістичні інтер’єри?

Зосередьтеся на найважливішому і переконайтеся, що менше насправді краще! Відмовтеся від хаотичного облаштування вітальні або дизайну інтер’єру з надмірною кількістю меблів. Створіть ідеальну відповідну Вашим потребам квартиру, в якій на першому місці будуть гармонія та порядок.

Перш за все, простір і світлі кольори

Чи знаєте ви, що мінімалізм у квартирі, незалежно від її розміру, дорівнює простору та відсутності безладу? Крім того, звичайно, є пристрасть до світлих кольорів, які люблять мінімалістичні меблі та предмети інтер’єру. Всі ці елементи роблять інтер’єри просторими, сповненими порядку та сучасності.

Які кольори можна вибирати та вільно комбінувати? Будуть вітатися всі відтінки білого, сірого і бежевого. Сірі розкладні дивани або білі книжкові шафи – чудові елементи мінімалістичної композиції. Також добре підійдуть прозорі акценти, наприклад у вигляді прозорих стільців, які внесуть в інтер’єр потрібну легкість.

Також зверніть увагу на стельове освітлення та інші джерела світла. Вони ваші союзники, коли справа доходить до оптичного розширення простору!

Пам’ятайте, що не потрібно захаращувати інтер’єр. Нехай у ньому буде простір і порядок. Непотрібні прикраси, важкий віконний текстиль або безліч візерунків і кольорів не будуть найкращими прихильниками принципу – менше, тим краще.

Також читайте:   Кутовий душовий піддон

Дерево, метал і скло – ідеальне поєднання

Сучасне облаштування вітальні або ванної кімнати в мінімалістичному стилі – це також оригінальне поєднання матеріалів, які створюють чудові композиції. Мінімалістичний дизайн інтерєру квартир не обходиться без класичного дерева, металу та скла, які відповідають за створення легкості даної композиції.

Металеві та скляні акценти ідеально вписуються в мінімалістичні кімнати з дерев’яними елементами. Йдеться тут, наприклад, про дерев’яні сходи з металевими перилами або ще більш модне скління.

Наявність дзеркал, скляних елементів або великих вікон вносить більше світла в кімнату, що вітається в мінімалістичних композиціях. Тож використовуйте ці матеріали в окремих композиціях і цінуйте простоту!

Мінімалістичні аксесуари – менше, значить краще

Дизайн інтер’єру в стилі мінімалізм – це не тільки сучасні і функціональні меблі, але і класичні аксесуари. Як їх вибрати, щоб не захаращувати інтер’єр і не втратити дух простоти? Варто зупинитися на аксесуарах з натуральних матеріалів. Знову незамінним супутником стане вічне дерево.

Також добре підійде мінімалістична графіка в чорно-білих тонах або пастельні акценти у вигляді сучасних картин. Не перестарайтеся з аксесуарами – підбирайте їх так, щоб у цілому відображав універсальний підхід до дизайну інтер’єру. Згідно з гаслом мінімалізму, менше значить більше – цей принцип поширюється і на оформлення кімнат. Не вводьте багато кольорів, візерунків і текстур! Мінімалістичні композиції обертаються навколо білих, сірих, бежевих і, можливо, пастельних акцентів.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*