Як правильно вибрати гуму для позашляховика? - Блог про Львів

Як правильно вибрати гуму для позашляховика?

шини на позашляховик

Існує великий асортимент автомобілів, які відрізняються за маркою, кузовом, зовнішнім виглядом і, природно, виробником. Також, практично кожен виробник випускає авто бюджетного та преміум класу. Покупці можуть вибрати седан, кабріолет, мінівен та позашляховик. Як їзда, так і обслуговування різних автомобілів потребує особливого підходу, багато цікавої інформації про вибір шин можна дізнатися на сайті https://kolesiko.ua/.

Як вибрати шини на позашляховик?

Позашляховики з тягою на одну вісь, крім своїх габаритів та дорожнього просвіту, істотно не відрізняються від легкових версій і дуже часто використовують ті самі моделі шин. Стандартні пропозиції виробників шин розширені за рахунок додаткових розмірів більш важких автомобілів. Ці шини мають більш високі індекси навантаження та швидкості, щоб витримувати ці високі навантаження та потужність двигуна.

Проте використовуються технології дуже схожі. Основна відмінність полягає у посиленій конструкції, яка має зменшити шум гуми під час руху. У нас часто можна зустріти такі шини із маркуванням XL (eXtra Load).

Тож чи можна використовувати стандартні шини на позашляховиках?

Звісно, ​​важливо зберегти правильний розмір. Більшість сучасних автомобілів Sport-Utility в основному пристосовані для руху дорогами та пересіченою місцевістю. Шини гарної якості без проблем справляються з такими умовами. Однак, якщо ми хочемо використовувати позашляховий потенціал автомобіля 4×4, варто інвестувати у спеціальні шини позашляховиків.

У разі постійного повного приводу рекомендується використовувати комплект однакових шин. Наявність двох різних пар шин на осях хоч і відповідає регламенту, але може негативно позначитися на технічному стані автомобіля. Проблема в системі приводу, яка через нерівномірне обертання коліс не працює належним чином.

Також читайте:   Як вибрати кемпінговий ліхтар

На що звернути увагу під час вибору шин для позашляховика?

Переважна більшість доступних моделей є розширенням стандартних розмірів шин. Виробники все частіше натякають власникам позашляховиків, пропонуючи спеціалізовані шини. У них використовуються дещо інші технологічні рішення та міцніша гумова суміш, адаптована до жорсткішої підвіски та більшої маси автомобіля.

Існує три основні типи шин для позашляховиків:

  • Шосейні: це шини, призначені для комфортного руху типовими асфальтовими дорогами. Зазвичай вони мають компактнішу конструкцію блоків у бічних зонах, що сприяє зменшенню деформації під час руху. В результаті вони виробляють менше шуму та вібрацій, добре управляються при щоденному використанні та тривалих поїздках.
  • Спорт та відпочинок: призначені для динамічного водіння та автомобілів із потужнішим двигуном. Як правило, вони будуються на основі жорсткіших бічних зон і агресивно розташованих гладких блоків. Їхня робота полягає у підтримці маневрів на більших швидкостях. Найчастіше така конструкція пов’язана зі зниженням їздового комфорту через менший демпфуючий шар. Цей тип шин в основному використовується в літньому сегменті та трохи рідше у всесезонних моделях.
  • Оff-road and road: це, безумовно, найуніверсальніший різновид шин для позашляховиків, пропонує збалансовані ходові (on-road) і позашляхові (off-road) характеристики. Їх відрізняє явно вища блокова структура і більша відстань між окремими елементами протектора. Більш жорстка конструкція дозволяє долати складну місцевість. Шини A/T найчастіше зустрічаються на першій комплектації автомобілів, призначених переважно для активного відпочинку, однак за наявності навичок бездоріжжя шини H/T (англ. high-terrain) призначені для більш важких позашляховиків та службових автомобілів.
Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*