На якій відстані ставити петлі на міжкімнатні двері - Блог про Львів

На якій відстані ставити петлі на міжкімнатні двері

міжкімнатні двері

Ми звикли до того, що вартість міжкімнатних дверей визначає їх якість і зовнішній вигляд, а ось функціональність повністю залежить від петель і їх правильного розташування при монтажі. Від коректного розподілу навантаження залежить чи провисатимуть кімнатні двері надалі, чи збережеться функціональність замків.

Якщо ви не знаєте, де замовити міжкімнатні двері, загляньте в каталог Інтернет-магазину Cortez: https://cortez.ua/ua/g23240857-mezhkomnatnye-dveri.

Розрахунок петель для кімнатних дверей

Припустимо, що ви визначилися із вартістю міжкімнатних дверей та знаєте, де замовити гідний варіант. Як розрахувати кількість петель? Як орієнтир найчастіше беруть масу кімнатних дверей, що залежить від використаного матеріалу.

Установка двох петель допускається на легких кімнатних дверей. Якщо вартість міжкімнатних дверей вища і в них використана натуральна деревина, рекомендується монтаж на три петлі, які можуть розташовуватися в різних комбінаціях. Рівновіддалене розміщення петель буде обґрунтовано для кімнатних дверей масою до 35 кг. Якщо кімнатні двері мають масу в межах 35-50 кг, дві петлі з трьох розміщують вгорі, одну внизу.

Також читайте:   Як вибрати ідеальні шпалери для дому

Для міжкімнатних дверей масою 50-80 кг рекомендується ставити 4 петлі, дві вгорі і внизу. Симетричне розташування монтажних петель допускається на полотна заввишки трохи більше 210 см.

У компаніях, де замовляють міжкімнатні двері, є спеціальні графіки, які показують залежність кількості петель від ваги полотна, його ширини та фурнітури.

Визначення місця монтажу петель міжкімнатних дверей

Вартість фурнітури не впливає на рекомендації щодо розташування петель. Класичним вважається монтаж верхньої петлі з відривом 18-25 см. від краю, нижньої — 25 см.

Якщо двері досить важкі і потребують монтажу на три петлі, верхні дві розташовуйте на відстані 25 см одна від одної. На міжкімнатні двері з ДСП та МДФ можна встановлювати накладні, приховані та врізні петлі. На полотнах масою до 35 кг три петлі розташовують на рівній відстані, відступивши по 25 см. від нижнього та верхнього краю. Пам’ятайте про те, що від фурнітури залежить функціональність і зручність експлуатації дверей, низькоякісні петлі обов’язково призведуть до провисання полотна.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*