Кондиціонер вдома – чи варто? - Блог про Львів

Кондиціонер вдома – чи варто?

кондиціонер

Наявність кондиціонера може стати справжньою знахідкою в спекотні дні влітку та у прохолодні дні восени (для обігріву приміщення).

Чому воно того варте?

Основна перевага наявності вдома кондиціонера – тепловий комфорт. Підтримувати температуру на комфортному рівні необхідно як на роботі, так і під час відпочинку. Пам’ятайте, що кондиціонер дозволяє не тільки подбати про гарне самопочуття, але й підвищує безпеку для здоров’я в жарку погоду. Дуже високі температури становлять велику небезпеку для людей, які мають проблеми з серцем або дихальною системою. Людям з цими захворюваннями його навіть рекомендують. Пам’ятайте, що сучасні прилади оснащені рядом датчиків, які визначають не тільки рівень температури, але і вологість повітря або ступінь забруднення. Кондиціонер здатний самостійно підлаштовувати параметри під умови. Також відзначимо, що кондиціонер не тільки знижує температуру, а й підвищує її. Ці прилади відмінно підійдуть для перехідного сезону, коли постійний обігрів ще не потрібен.

До речі, тут можна замовити кондиціонери у місті Львів.

Як уже було сказано, кондиціонер також визначає ступінь забруднення повітря, а отже, піклується про його якість. Кондиціонери забезпечують постійний доступ свіжого повітря, що забирається ззовні. У спекотну погоду, коли ми рідко вирішуємо відкривати вікна, вони будуть працювати ідеально. Вони також знадобляться в будівництві, в місцях, де неможливо відкрити вікна. Пам’ятайте, що якість повітря залежить не лише від забруднення, а й від вологості повітря. Достатня вологість важлива для хворих людей – наприклад, хворих на астму, і здорових людей. Деякі кондиціонери також мають опцію іонізації повітря, що робить його більш свіжим і вільним від шкідливих вірусів і мікроорганізмів.

Також читайте:   Не коронавірусом єдиним

Відповідна якість повітря безпосередньо означає комфорт життя. Як функціонувати вдень, так і спати вночі важко, якщо кімнатна температура висока. Дбаючи про правильну температуру в кімнаті, ми отримуємо кращий сон, а отже, краще відпочиваємо.

А чому не варто?

Найчастіше кондиціонер встановлюють в окремих приміщеннях, а не по всьому будинку. Це один з факторів, що викликають дефект. Переходячи з різних приміщень, мешканці піддаються високим коливанням температури, що може мати серйозні наслідки для здоров’я. Не забувайте ретельно регулювати температуру в різних приміщеннях, бажано в межах 19-25°C і не нижче ніж на 7°C нижче зовнішньої температури.

Для багатьох людей шумна робота кондиціонера є великим недоліком. Відзначимо, що це відносне відчуття. У когось кондиціонер злегка дзижчить, у когось голосно пищить, особливо вночі. Крім того, цілодобова робота кондиціонера збільшує витрати, пов’язані зі споживанням електроенергії.

Чи справді воно того варте? Відповідь індивідуальна і залежить від ваших очікувань і можливостей.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*