Мовний клуб “Мову вчи – не мовчи” - Блог про Львів

Мовний клуб “Мову вчи – не мовчи”

Без мови - нікуди

МОВНИЙ КЛУБ «МОВУ ВЧИ – НЕ МОВЧИ».

07 жовтня 2022 року в «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» пройшло чергове заняття мовного клубу «Мову вчи – не мовчи».

Ініціатором якого стала депутат Львівської обласної ради Дзвенислава Мамчур, і який створений у бібліотеці в межах проєкту «Інноваційна бібліотека» (ініціатор – Оксана Кумецька, заступниця директора бібліотеки з питань інновацій ). Це клуб для бажаючих поглибити свої знання з рідної мови. Девіз клубу: «Сьогодні п’ятниця. Вивчаємо українську мову!».

Заняття провів Ярослав Іванович Гарасим – український фольклорист, доктор філологічних наук, професор із науково-методичної роботи ЛНУ ім. І.Франка, професор кафедри української фольклористики ЛНУ ім. І. Франка.
На захід прийшли люди, вимушено переселені до Львова з Рубіжного, Бердянська, Маріуполя, Сєвєродонецька та ін. міст України.
Вони продовжили вивчення розпочатої на попередньому занятті теми «Родовий відмінок іменників чоловічого роду з нульовим закінченням», взяли участь у батлі. Розглянули іменники в кличному та орудному відмінках. Поділилися своїми враженнями від прочитання новели Василя Стефаника «Сини». Ознайомилися з різними виданнями його творів. Отримали домашнє завдання: прочитати новелу Івана Франка «Неначе сон».

Також читайте:   Про мрії і знахідки....

Захід відбувся в приємній, теплій атмосфері. З кавою.

Заняття в клубі проводяться щоп’ятниці о 13.00 в приміщенні бібліотеки (Зелена 24).
Контактний тел. 0679623923 (Оксана Кумецька).

Приєднуйтеся! Вдосконалюйте свої знання та навички в компанії однодумців! Насолоджуйтеся спілкуванням українською мовою!
Ласкаво просимо всіх охочих!

Автор статті: Наталя Звольська.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*