Як ефективно навчатися перед НМТ? Поради випускникам шкіл

Як ефективно навчатися перед НМТ?

Успішний вступ до університету – мрія кожного абітурієнта. Для випускника середньої школи ефективне засвоєння знань є надзвичайно важливою навичкою. Війна в Україні змусила переформатувати зовнішнє незалежне оцінювання в комплексний НМТ (національний мультипредметний тест).

Як ефективно підготуватися до НМТ?

Ви цілий день сидите з книжками, переглядаєте зошити, читаєте одне й те саме кілька разів, йдете за шостою чашкою чаю чи четвертою чашкою кави? Знову готуєте бутерброди? Вже вечір, і у вас немає нічого іншого в голові, ніж як почати навчання? Поміж тим лунають тривоги і немає можливості зустрітися з репетитором? Ще один день, витрачений даремно… Чи є спосіб прискорити процес навчання, зробити його ефективнішим?

Важливо усвідомлювати, що навчання – це процес, на який можна впливати, і який спрямований на зміну поведінки, досвід і знання. Щоб бути ефективним, воно має бути максимально усвідомленим, тобто ваша увага має бути свідомо зосереджена на навчанні.

В сучасних реаліях України, звичайно, найзручнішою є онлайн підготовка до НМТ.

Серед доступних варіантів ви можете вибрати відеокурси: вже готові записи (отримуєте доступ до записів і можете навчатися в будь-який час) і курси у формі онлайн-уроків у певні дні тижня. Починати підготовку найкраще з вересня. Онлайн підготовка до НМТ дозволяє краще організувати та спланувати свою роботу. Також легше систематично працювати кілька годин на тиждень, щоб закріпити отримані знання. Так ви заощаджуєте час на поїздку до репетиторів і уникаєте можливих труднощів через тривоги.

Також читайте:   Де святкувати день студента

В рамках онлайн-курсу з абітурієнтом працюють протягом кількох місяців. Починати навчання за місяць до іспиту – недостатньо часу. Доцільно приділяти кілька годин на тиждень кожному предмету, щоб ефективно підготуватися до іспиту. Під час курсу викладачі ретельно розглядають питання основної програми, а між заняттями дають завдання на закріплення матеріалу. Це сприяє ефективному навчанню та дозволяє досягти кращих результатів на НМТ.

Варто пам’ятати, що психологічна підготовка така ж важлива, як і сам процес навчання. По-перше, постановка мети, тобто відповідь на питання, чого я хочу досягти і скільки часу на це потрібно. Варто задуматися над відповіддю на найголовніше питання, навіщо мені це навчання, навіщо мені свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти і вступ до університету?

Наявність чіткої та визначеної цілі допоможе вам зробити конкретні кроки для її досягнення. Пам’ятайте, що навчання для кожного різне. Ви повинні знайти свій власний метод і спосіб навчання, який вам найбільше підходить. Хтось вважає за краще візуалізувати матеріал, хтось записувати і слухати по декілька разів, і для цього є зручними онлайн уроки у записі, треті роблять багато завдань вдома одразу після заняття, поки все в голові. Єдиного способу немає, та скласти НМТ під силу кожному!

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*