Як вибрати цифрове піаніно - Блог про Львів

Як вибрати цифрове піаніно

Як вибрати цифрове піаніно

Цифрове піаніно сьогодні впевнено витісняє акустичні моделі, завдяки більшій функціональності, практичності, відсутності потреби постійного налаштування та меншій ціні. Інструмент ідеально підходить для використання вдома та в професійній діяльності: на студіях звукозапису, концертах.

Купувати підхожу модель потрібно якраз з огляду на мету застосування. У цій статті ми розглянемо, як вибрати цифрове піаніно для дому (навчання та повсякденної гри). Але спочатку розглянемо, які існують моделі.

Типи цифрового піаніно

Інструменти бувають корпусними та переносними (компактними). Перші схожі з акустичними моделями. Мають корпусну стійку, кришку для клавіатури та педальний блок. Важать від 30 кг, тому їх краще не переносити з місця на місце. Інструмент видає реалістичний, насичений та об’ємний звук, завдяки вбудованим потужним звуковим установкам.

Переносне цифрове піаніно отримало не таке гучне та глибоке звучання, оскільки не має стійки й разом із нею можливості для встановлення потужної акустичної системи. Головна перевага такої моделі — легкість (від 10 кг) та компактність.

На що звернути увагу, вибираючи піаніно

Якщо говорити зовсім коротко, найкращий варіант — цифрове піаніно з молоточковою клавіатурою на 88 клавіш виробництва найвідоміших брендів (Yamaha Casio Kawai Roland). Ці характеристики роблять електронний інструмент максимально схожим з акустичним. Але, якщо ви хочете купити піаніно, яке ідеально підійде під ваші потреби, зверніть увагу на інші характеристики.

Механіка клавіатури

Ми вже визначилися, що кількість клавіш має бути 88. Щодо механіки, то вона повинна бути не тільки молоточковою, а і градуйованою. Тобто клавіші нижнього регістра мають натискатися важче, ніж верхнього.

Також читайте:   Вечір Кос-Анатольського у Львові

Сенсори

Рекомендуємо вибирати трисенсорну клавіатуру для корпусних піаніно. Сенсори визначають характеристики тембру. Перший сенсор вмикається, коли музикант натискає кнопку, другий — коли вона вже натиснута, а третій створює звук, коли клавіша натиснута наполовину, тобто коли виконавець грає дуже складний твір і через швидкість не встигає натиснути кнопку повністю. Виходить, що у двосенсорних моделях майже неможливо зіграти такі твори.

Переносні цифрові піаніно мають лише двосенсорну систему, але вони оснащуються технологією, яка дає змогу натиснути на клавішу до того, як вона повернулася у своє положення.

Поліфонія та кількість тембрів

Поліфонія відповідає за те, скільки звуків може створити інструмент одночасно. Наприклад, якщо вона має показник 3, а виконавець натискає 5 клавіш, то почується однаково 3. Найкращі моделі мають поліфонію від 256, але цілком прийнятний варіант для дому — 128.

Щодо тембрів, краще, коли їх багато. Але більше уваги приділіть їхній якості. Найголовніше — перевірити тембр акустичного роялю (2-3). Він має бути бездоганним. Також потрібні 2-3 тембри електропіаніно, бас, 1-2 органи, 1-2 м’яких фонових, на кшталт скрипкового ансамблю.

Як вибрати піаніно в Інтернет-магазині

Купити цифрове піаніно в Інтернет-магазині набагато зручніше, ніж офлайн. Головне — виберіть надійний сайт, де пропонують післяплату, адресну доставку, щоб не шукати варіантів, як привести додому важкий інструмент. Також переконайтеся, що інструменти мають усі необхідні сертифікати та гарантію від виробника. В Україні хорошим прикладом такого сервісу є інтернет-магазин LaNota.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*