Що потрібно для охорони будинку - Блог про Львів

Що потрібно для охорони будинку

охорона будинку

Охороняти будинок важливо не тільки від досвідчених крадіїв, а й від звичайних розбишак, п’яниць та жартівливих підлітків. Для охорони застосовують різні методи – встановлення сигналізації, наймання охоронців, підключення сигналізації. Вибір способу залежить від потреб та фінансових можливостей людини.

Яке обладнання знадобиться

Найлегший спосіб забезпечити безпеку житла та родини – встановити сигналізацію, яка буде автоматично спрацьовувати при відчиненні дверей, вікон, коли у будинку нікого немає. Якщо протягом хвилини після відчинення не ввести код (інколи параметри налаштовують інакше), система дасть сповіщення охоронцям, які приїдуть протягом 5-15 хвилин. Для цього способу потрібна лише коробка сигналізації, датчики. Спосіб гарний, єдиний недолік – потрапляння злочинця на територію (до саду, сараю) залишиться непоміченим.

Наймання охоронців більш результативний, проте дорогий. Гарні спеціалісти будуть проводити обходи, доглядати за ділянкою та будинком. Якщо зловмисник потрапить на територію, його помітять відразу. Для роботи працівників необхідні тільки рації та мобільні чи стаціонарні телефони, за допомогою яких можна покликати на допомогу інших охоронців чи викликати поліцію. Наразі ціна рації невелика, а розмір зарплатні працівників кожен роботодавець встановлює самостійно.

Система спостереження – гарний спосіб, проте не самостійний. Одних камер замало, потрібно ще найняти сторожа, який буде спостерігати за порядком та у разі небезпеки викликати поліцію. Велика перевага камер – можна записати проникнення, щоб потім отримати страховку, спіймати злочинця, довести його провину.

Також читайте:   Як правильно вибрати блок безперебійного живлення?

Чим охорона будинку відрізняється від охорони квартири

Квартири охороняти легше, є пильні сусіди, а звичайна сигналізація допоможе швидко викликати поліцію у разі проникнення. Охорона будинків складніша та має свої особливості:

  • важко забезпечити контроль за територією, зазвичай сили покладають на охорону самого будинку;
  • проникнути у будинок можна кількома шляхами (вікна, підвал, двері), треба докладати більше зусиль для охорони;
  • відлякати розбишак здатний пес, навіть якщо це буде добрий лабрадор (аби гучно лаяв), тож пес зайвим помічником не буде;
  • при встановленні сигналізації треба більше коштів, адже кількість датчиків залежить від кількості можливих входів;
  • наймання охоронців не дає 100% гарантії безпеки, проте допомагає швидко реагувати на небажаних гостей (лайливих п’яниць, які поплутали будинок, набридливих прихильників);
  • будь-яке обладнання треба частіше замінювати та ремонтувати, бо воно знаходиться на вулиці (камери, датчики), або ж треба відразу купувати дорогі якісні прилади.

Нехтувати небезпекою у будинку ніколи не варто. Сигналізація, протипожежні датчики, кнопки швидкого виклику охорони – мінімальні речі, які мають бути у великому будинку.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*