Двигуни на мопеди Альфа та Дельта – що краще? - Блог про Львів

Двигуни на мопеди Альфа та Дельта – що краще?

мопед

З кожним роком мототехніка Альфа та Delta набирає популярності на європейському ринку. Китайцям вдалося знайти «золоту середину» між доступною ціною та передовими характеристиками двоколісних транспортних засобів. Оцінити двигуни на мопеди з Піднебесної, якість їзди та швидкість зможе кожен, хто захоче купити китайську мототехніку. Відкритим залишається лише одне питання. Що краще купувати: двигун на мопед Альфа чи Дельта?

Двигун на мопед Альфа – що потрібно знати перед покупкою

Моделі Дельта та Альфа мають схожі характеристики та, на думку деяких користувачів, є ідентичними. Але якщо копнути глибше, різниця між ними таки є. Двигун на мопед Альфа https://motoblok-tata.com.ua розроблявся для одних цілей, а для Дельта – для інших. Для огляду взято класичний двигун 110 см3 з інтернет-магазину Motoblok-TATA, призначений для мототехніки Alfa.

Двигун на мопед Альфа

Що потрібно знати про цю запчастину? Двигун на мопед Альфа є чотиритактним, має один циліндр. Коробка перемикання передач, що працює у зв’язці з двигуном, має чотири швидкості. Схема роботи кільцева, є блокування переходу на першу передачу з четвертої.

Про інші параметри ви напевно чули, але про всяк випадок ми перерахуємо їх ще раз:

  • Двигун на мопед Альфа має об’єм 110 см3.
  • Діаметр поршня – 52.4 мм.
  • Максимальна потужність китайської мототехніки – 7 к.с.
  • Як і багато інших двигунів на мопеди, використовує класичне повітряне охолодження.
  • Комплектація: двигун, свічка, ніжка перемикання передач, зірка, ніжка заводна.

До скутера можна приєднати кофр, який виконує функцію багажного відділення. «Ахіллесовою п’ятою» транспортного засобу є малий просвіт. Тому потрібно бути дуже обережним при проходженні бездоріжжя. Також у мопеді немає датчика палива, а поршнева група починає видавати характерний шум після проходження 500-1000 км.

Двигуни на мопеди Delta – основні характеристики

Настав час поговорити про те, що являють собою сучасні двигуни на мопеди Delta. Можливо, ви будете здивовані, але китайська фірма комплектує свої скутери такими ж запчастинами. Двигун Дельта також чотиритактний, з повітряним охолодженням та чотирма швидкостями коробки передач. Але є важливі відмінності в конструкції, які будуть розглянуті нижче.

Двигуни на мопеди Delta

По-перше, пасажирське сидіння скутера легко знімається – його можна використовувати як багажник. По-друге, на рамі є додаткове кріплення, яке також призначене для транспортування вантажів. Завдяки просвіту 11 см двигуни на мопеди Delta добре справляються з непростими ділянками дороги. Але слабке місце все те саме – поршнева група. Та й сидіння для пасажира тут не таке зручне, як на скутері Alpha.

Що краще – Alpha чи Delta?

І все-таки, які двигуни на мопеди краще: Delta чи Alpha? Виявилося, що обидва скутери мають однаковий набір запчастин, одні й самі слабкі місця. Різниця лише в умовах експлуатації. Для рівних доріг та комфорту краще купувати техніку фірми Alpha. Для тих, хто мешкає у сільській місцевості та планує використовувати мопед для господарських завдань, оптимальним вибором буде модель Дельта.

Автор: Степаненко Ігор Олександрович (експерт Motoblok-Tata).

Автор статті: Степаненко Ігор.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*