Які існують види покеру та як в них грати? - Блог про Львів

Які існують види покеру та як в них грати?

покер

Полюбляєш грати в покер? А чи знаєш ти, що насправді у покері існує велика кількість різних видів ігор зі своїми правилами та стратегіями, які роблять його ще цікавішим. Якщо ні, то пропоную тобі познайомитися з найпопулярнішими його варіаціями та обрати найкращий варіант саме для себе.

Отже, покер може здатися вам статичною та не емоційною грою, але це лише на перший погляд. Гра за столом, навіть якщо вона відбувається у віртуальному світі, вимагає неабиякої розумової та емоційної активності, особливо коли на кону стоять великі гроші. Крім того, у світі азартних ігор є ще одна популярна категорія – гральні слоти, які теж залучають мільйони гравців по всьому світу.

Нині існує багато різних видів покеру, але ми пропонуємо вам познайомитись з найпопулярнішими з них.

Китайський покер

Китайський покер належить до нестандартних видів цієї гри. Усе починається з того, що кожен гравець отримує по 13 карт і повинен розташувати їх у трьох руках відповідно до правил. Перша та друга рука складаються з п’яти карт, відповідно третя – з трьох карт. Руки розташовуються зліва направо, і кожна з них повинна бути сильнішою за попередню. Простіше кажучи, кожна наступна рука має мати більшу комбінацію, ніж та яка перед нею.

Після того, як гравці розподілили карти, вони відкривають їх та порівнюють свої комбінації з комбінаціями противників. Якщо ж склалась така ситуація, що гравець має рівні руки зі своїм опонентом, то виграє той, у кого карти найвищої масті.

Техаський Холдем

Техаський Холдем є одним з найпопулярніших видів покеру у світі. До речі на онлайн-платформах він також користується великою прихильністю зі сторони гравців.

Головна мета гри полягає в тому, щоб зібрати найсильнішу комбінацію з двох своїх закритих карт і п’яти відкритих загальних. Загальні карти відкриваються поступово під час гри. Карти на столі розкладаються наступним чином: спочатку розкладають флоп – три загальних позиції, після чого відкривається четверта позиція – терн, і нарешті п’ята позиція – рівер. Перед початком гри обов’язково робиться інвестиція в банк.

Якщо після останнього раунду ставок на рівері в грі залишилися декілька гравців, настає етап відкриття карт – шоудаун. Гравці показують свої руки й порівнюють їх силу, перемагає той, у кого найсильніша комбінація.

Також читайте:   Фотоконкурс «Здоровий спосіб життя з Воробусом»: прийом робіт триває

Техаський Холдем вимагає стратегії та аналізу, успішний гравець повинен бути готовим до ризику та навіть вміти блефувати. Гра відчувається на будь-якому рівні – від дружніх зібрань до великих турнірів.

Омаха

Омаха покер є реально близьким до Техаського Холдему. Вони мають лише одну, але досить вагому відмінність – спосіб складання комбінацій. В омаха покері кожен гравець отримує чотири закриті карти замість звичних двох. Учасники гри повинні використовувати дві своїх закриті карти разом з трьома загальними, щоб створити п’ятикартну комбінацію.

Омаха Хай/Лоу

Ця гра є майже ідентичною зі своїм класичним варіантом, за винятком того, що банк розподіляється між гравцями, які мають найсильнішу (хай) та найслабшу (лоу) комбінації. Тобто, якщо у гравця є комбінація A-2-3-4-5, то вона буде найсильнішою в категорії лоу, але водночас буде досить слабкою в категорії хай, де велику роль відіграє наявність максимальних карт у комбінації. Таким чином, в Омаха Хай/Лоу гравцям доведеться брати до уваги не тільки силу своїх карт, але й можливості скласти комбінацію low, яка може дати їм додаткові шанси на виграш.

Змішані ігри

Змішані ігри – це формат для справжніх професіоналів. Тому, що він поєднує у собі різні варіації покеру в одну гру.
До прикладу можемо взяти так званий HORSE. Якщо розшифрувати його, як абревіатуру то ми отримаємо наступне:

  • H – Holdem – Холдем
  • O – Omaha Hi/Lo – Омаха Хай/Лоу
  • R – Razz – Разз
  • S – Stud – Стад
  • E – Stud8 – Стад хай-лоу.

Тобто гравці по визначеній черзі розігрують кожну із вказаних вище дисциплін. Важливо пам’ятати про те, що не можна порушувати порядок партій, особливо якщо ви граєте на онлайн просторі.

Ми познайомили вас тільки з найпопулярнішими варіантами ігор. Уявіть собі скільки всього їх існує. А це все тому, що покер є чудовою грою як і для вечорів з друзями, так і для великих турнірів, де потрібно бути справжнім профі.

промокод

Якщо ви новачок або ж людина з досвідом, яка прагне збільшити свій банкролл спробуйте грати у фріроли. Завдяки ним ви можете розважатись з повною відсутністю ризику!

Автор статті: Sporter.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*