Велосипедна доріжка на вулиці Шевченка вражає - Блог про Львів

Велосипедна доріжка на вулиці Шевченка вражає

Велосипедна смуга на Шевченка

Що не кажіть, а велосипедна інфраструктура у нашому місті стрімко розвивається. Ледь не кожного місяця з’являються велосипедні доріжки. Звичайно, є питання до центральної частини міста, скажімо вулиці Пекарської, де все не так гладко як здається, але це миттєвості. Думаю, що у майбутньому щось придумають і тут, адже вулиця недобудована й інколи доводиться їхати проти руху.

Але, про це згодом. Сьогодні ж розповім як мені вдалося прокататися на нещодавно відкритій вулиці Шевченка. Так, її повністю реконструйовано й можна їхати не лише трамваєм № 7, а й автомобілями й велосипедами, у тому числі.

Витягую свого двоколісного й свою подорож розпочинаю з вулиці Степана Бандери. Саме тут є нормальна велоінфраструктура. Жодних проблем під час їзди я не бачу. Це не минулий рік, коли стояли бидляки. В 2023, особливо, з паркулями ведуть боротьбу інспектори з паркування. Доїжджаю до церкви Ольги та Єлизавети, роблю маневри аби заїхати на велосипедну доріжку біля Привокзального ринку й далі просто свято. Аж до Левандівського моста проблем немає. Далі доводиться з’їхати на дорогу, якою їду аж до вулиці Левандівської.

Також читайте:   Нічне катання Винниками. Частина перша

Далі з’являється велосипедна смуга на проїзній частині, яка доводить фактично до вулиці Шевченка.

Левандівська

Чому доводить? Все просто, час від часу велосмуга переривається, інколи нема заїзду на тротуар через високий бордюр. Буду це питання ще досліджувати в майбутньому більше. Поки що ж цікавить вулиця Шевченка. Як же там із велосипедами?

Перші враження – їхати мега круто. Доріжка для велосипедів проходить як по тротуарній частині, так і по дорозі. Єдина проблема, яка ще є зараз – це відсутність світлофорів. Багато перехресть нерегульовані. Проте, це вважаю проблема тимчасова. Вулицю Шевченка лише здали в експлуатацію й з кожним днем робітники будуть усувати ті чи інші несправності.

Я ж повертаюся до велосипедних справ. Так ось, на Шевченка велосипедна доріжка йде з двох сторін. Бачили б ви який фурор був у цей день на щойно відкритій вулиці. Та ще би, особисто я десь за хвилин 11 був вже біля церкви Святої Ганни. Настільки просто тут їхати.

Нижче кидаю кілька світлин, які вдалося зробити під час руху.

Вулиця Шевченка

Відреставрована вулиця

Ще Швченка

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*