У Стрийському парку знову запрацював фонтан Івасик-Телесик - Блог про Львів

У Стрийському парку знову запрацював фонтан Івасик-Телесик

Декілька днів до відкриття

День середи, який, до слова є днем Петра і Павла розпочинаємо з чудової новини про всім відомий фонтан у Стрийському парку.

Його назва – Івасик Телесик і його нещодавно відкрили після реконструкції.

Буквально тиждень тому назад автор цих рядків із колегами прогулювався одним із найкращим парків нашого міста. Дійшовши до колишнього кінотеатру «Львів», друзі з Волині мене запитали на тему долі фонтану, про який вони так багато чули.

Вирішили піти глянути що зараз з Івасиком-Телесиком, який роками радував очі львів’ян і гостей міста. Приходимо й розчаровуємося, адже фонтан не працював і не працює ще з минулого року. Причина – відвідувачі парку почали вилазити на скульптури лебедів й банально їх зламали. Отакої… Адміністрація парку вирішила закрити функціонування фонтану й почалися реставраційні роботи, які тривали рівно рік.

Також читайте:   Ситуація із грипом

Буквально вчора я знову прогулювався Стрийським парком і як приємно було подивитися на вже відновлений фонтан. Це місце, куди завжди хочеться повернутися.

А такий він робочий

Єдине, що треба робити – це не кидати копійок у чашу, не залазити у чашу, на лебедів. Саме унеможливлення подібних дій зможе зберегти одну з візитівок міста Лева.

Тож, гайда всі у Стрийський парк на прогулянку. Сподобався мені заголовок одного зі ЗМІ, що в Івасика відтепер буде рука, а в лебедів – крила та дзьоби.

А так фонтан виглядав на його початках:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*