Історія та особливості турніру «В ніч на Андрія» - Блог про Львів

Історія та особливості турніру «В ніч на Андрія»

Ніч на Андрія

Зовсім скоро, а точніше 29 листопада у місті Коломия та в с. Королівка, що на Івано-Франківщині відбудеться вже традиційний, а цьогоріч 18-й за ліком турнір під назвою «В ніч на Андрія».

Серед учасників, яких загалом 16-ть, є й футзальний клуб «Галицька здоба». Наша команда вперше візьме участь у даних змаганнях. Про суперників та матчі «червоно-жовтих» трохи згодом. Поки що ж розповімо про цікавинки та особливості турніру.

Вперше «В ніч на Андрія» було проведено в 2005 році. Кожного року дати не мінялися й ближче до свята Андрія ( 12 грудня) команди збиралися аби визначити кращих. У зв’язку з переходом на новий календар вже у 2023 турнір зіграють в один із останніх днів листопада.

Особливістю змагань є те, що всі матчі проводяться в один день. Раніше команди змагалися в одному залі. Тепер же з комендантською годиною учасники змагань будуть грати у двох, а точніше: СК «Королівка» та СК «Довбуша».

Формат турніру

16 команд шляхом жеребкування було розділено на чотири групи по чотири команди. Після групової стадії по дві кращі з кожної з груп потрапляють в 1/4 фіналу. Далі ж команди грають за схемою плейоф.

На груповому етапі матчі проводяться у форматі два тайми по 10 хвилин загального часу (останні 2 хвилин матчу чистий час в разі різниці м’ячів менше двох) з перервою в 3 хвилини. На фінальному ж етапі матчі проваодяться у форматі два тайми по 15 хвилин загального часу (останні 2 хвилина матчу чистий час в разі різниці м’ячів менше двох).

Також читайте:   Футзал. Друга ліга аматорів. Нові Імена 2:2 ГалТрансЛогістик

У разі нічийного результату в фінальних матчах по системі плейоф пробивається серія 6-ти метрових ударів (по п’ять ударів).

Переможці

Діючим переможцем змагань та найбільш титулованою командою турніру є місцева команда «Фурнітура-Експрес 24», яка тріумфувала у змаганнях чотири. Найцікавіше, що перемогу ця команда здобувала тільки в останні 4 роки.

Два тріумфи в активі команди «Буковель» із Паляниці.

Повний список переможців турніру «В Ніч на Андрія» наступний:

2017 – Джокер» (Заболотів)
2016 – МФК «Коломия»
2015- Sandalino» (Косів)
2014 – «Кремінь» (Пістинь)
2013 – «Карпати» (Коломия)
2012 – «Буковель» (Паляниця)
2011 – «Буковель» (Паляниця)
2010 – МФК «Корнич»
2009 – «Казка» (Надвірна)
2008 – «Середній Майдан» (Надвірнянський район)
2007 – «Фінікс-Санс» (Івано-Франківськ)
2006 – «Енергія» (Коломия)
2005 – «Рекорд» (Коломия)

Відомі гравці, які брали участь в різні роки в турнірі:

Микитюк Микола,Федюк Андрій, Олійник Андрій, Кардаш Володлимир, Коваль Сергій, Сімка Андрій, Кордоба Роман, Цибик Юрій, Андрій Понєдєльнік, Ярий Роман, Беженар Андрій та інші.

Хто буде тріумфатором цьогорічних змагань дізнаємося вже незабаром.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*