Ліга чемпіонів. Елітний раунд. «ХІТ» – «Пальма Футзал» – 2:2 - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Елітний раунд. «ХІТ» – «Пальма Футзал» – 2:2

Хіт фінішує третім

Враховуючи те, що «Констракт» переграв «Олміссум» з рахунком 7:2, «ХІТу», для того, щоб вийти до свого першого «Фіналу чотирьох», потрібно було вигравати у «Пальми Футзал» (тим більше, на її майданчику) з різницею не менше ніж у два голи. Звісно, завдання було складне. Але «Пальма Футзал» показала у попередніх поєдинках, що вона далеко не безгрішна.

Тому, це давало надію на те, що кияни зможуть скористатися проблемами іспанців. Але з іншого боку – навряд чи «Пальма» хотіла після цього матчу додати до свого звання чинного переможця Ліги чемпіонів префікс «екс». Тому, у підопічних Антоніо Вадільйо була мотивація не грати на нічию перед рідними трибунами.

У «ХІТа» повернувся до складу Ігор Чернявський, який не грав у матчі з «Олміссумом» через перебір жовтих карток. Однак, зі стартових хвилин Ігор не вийшов, оскільки тренерський штаб «кабельників» вирішив нічого не міняти у стартовому складі. Тому, на гру з «Пальмою» вийшла та сама четвірка, яка починала матч проти «Олміссума». Відповідно, місце у воротах, що логічно, дісталося Сухову.

На початку гри Шагінья привіз кутовий на ворота «Пальми», але Педяш після розіграшу «стандарту» не зміг відкрити рахунок. Господарі майданчику відповіли дальнім ударом Ромуло, проте Сухов перевів м’яч на кутовий. При цьому, було зрозуміло, що рано чи пізно іспанці почнуть тиснути. І це дуже скоро підтвердив Гордільйо. Спочатку його удар прийняла на себе стійка, а потім надійно зіграв Сухов. Однак, «Пальма» продовжувала тиснути на ворота Сухова, який у першій половині першого тайму діяв доволі непогано. Але якщо казати про атаку, то «ХІТу» далеко не завжди вдавалося зробити щось гостре біля воріт Луана Мюллера. Щоправда, на 11-й хвилині киянам вдалася стрімка атака, яку замикав Чернявський, але м’яч після його удару влетів у стійку. А вже за хвилину Мельник вийшов на побачення з Луаном Мюллером, проте не зміг переграти голкіпера «Пальми». І це вже були «дзвіночки» для чинних переможців Ліги чемпіонів. А на 14-й хвилині швидка атака «кабельників» призвела до класного пасу Педяша на Абакшина, якому залишалось переправити м’яч у порожній кут воріт, що він і зробив. Так рахунок став 1:0 на користь чемпіона України, але для виконання завдання щодо виходу до «Фіналу чотирьох» підопічним Олега Лук’яненка потрібно було забивати ще. Щоправда, після пропущеного голу вже іспанці намагались швидко зрівняти рахунок. Зр=оуркма, кілька непоганих моментів мав Бруно Гомес, знову пристрілювався Гордільйо. За такої ситуації «ХІТ» мав сподівання на контратаки, і подекуди вони вдавались українській команді. Зокрема, хороші нагоди втратили Журба, який обікрав Оладгобада, але не переграв Луана Мюллера, а також Педяш, який після швидкої атаки на 18-й хвилині пробивав з перспективної позиції, але надто високо підняв м’яч. Тим не менш, на перерву саме українська команда пішла в якості лідера. Але було зрозуміло, що у другому таймі мможе бути складніше.

«Пальма» спробувала притиснути киян на початку другого тайму та забити «гол з роздягальні». Однак, втілити бажане у дійсне іспанцям не вдалося. Натомість, на 23-й хвилині непоганий момент мав Жук, проте Луан Мюллер впорався з його ударом. І саме Луан Мюллер розпочав ту саму атаку, яка у підсумку на 24-й хвилині завершилася голом Гордільйо у ворота Сухова. Відповідно, «ХІТу» знову довелося починати все спочатку. Складності додавав той факт, що «Пальма» почала додавати у гостроті своїх моментів. Зокрема, на 26-й хвилині непоганий момент був у Клебера, однак його удар відбив Сухов. Однак, на 26-й хвилині Сухов не зміг допомогти своїй команді, і Оладгобад вивів «Пальму» вперед. Тепер вже «ХІТу» потрібно було ризикувати та йти вперед великими силами. Однак, цього як раз не дозволяла зробити «Пальма Футзал». Тим не менш, на 28-й хвилині непоганий удар вдався Сірому, проте він не став результативним. Незважаючи на це, «Пальма» продовжувала тримати гру під своїм контролем, подекуди чекаючи на можливість знову потурбувати Сухова, який, до речі, при першій ліпшій нагоді намагався підключатися п’ятим польовим.

Також читайте:   Підсумки виступу львівських Карпат у 2010 році

Вже після екватору другого тайму «ХІТ» додав у активності та створив кілька моментів, проте «пробити» Луана Мюллера вдруге українській команді не вдавалося. «Пальма» свідомо віддала ініціативу «ХІТу», проте київській команді не вдавалося скористатися таким «подарунком». При цьому, іспанський колектив ще міг забити у контратаці. Зокрема, на 36-й хвилині непоганий удар після випаду був у Клебера, проте Сухов був готовий до цього.

Зрештою, за чотири з половиною хвилини до кінця гри Журба вийшов п’ятим польовим у «ХІТа». Але розіграш зайвого гравця не приносив бажаних дивідендів «ХІТу». Однак, чемпіонам України вдалося забити у рівних складах. Сухоа віддав класний пас на Шеремету, а той віддав не менш класну передачу на Поночовного, який пробив над руками Луана Мюллера – 2:2. Однак, у киян залишалося дуже мало часу для того, шоб спробувати забити ще два голи та вирвати путівку до «Фіналу чотирьох». Щоправда, за півхвилини до кінця матчу Абакшин міг забити свій другий гол у грі, проте не зміг переправити м’яч у ворота. Трохи піхніше не пощастило Журбі. І, незважаючи на тиск на останній секундах, підопічним Олега Лук’яненка не вдалося вирвати перемогу та завершити Елітний раунд перемогою. Тим не менш, за нічию проти чинного переможця Ліги чемпіонів «ХІТу» варто подякувати. Так само як і за нічию зі «Спортінгом» у Основному раунді.

«ХІТ» посів третє місце у групі «D» Елітного раунду, а «Пальма Футзал» вийшла до «Фіналу чотирьох», де спробує захистити свій титул. Такий підсумок цього матчу чемпіона України, київського «ХІТа», у дебютному для нього розіграші Ліги чемпіонів.

«ХІТ» (Україна) – «Пальма Футзал» (Іспанія) – 2:2
Голи: Абакшин (14), Поночовний (38) – Гордільйо (24), Оладгобад (26)
«ХІТ»: Сухов – Журба, Шеремета, Педяш, Абакшин – Сірий, Чернявський, Поночовний, Жук – Мельник
«Пальма Футзал»: Луан Мюллер – Ромуло, Шагінья, Рівільйос, Фабіньйо – Оладгобад, Гордільйо, Клебер, Марсело Дос Сантос – Бруно Гомес
Попередження: Шеремета (15), Чернявський (17), Жук (39) – Бруно Гомес (32)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*